Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestuursvergadering Kamer van Koophandel Lelystad

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kamer van Koophandel Lelystad
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Lelystad

zuidelijk Flevoland

Helft bestuursleden kamer van koophandel uit zuidelijk Flevoland

KvK bestuur vergadert 20 juni

Per 1 januari 2002 moet een nieuw algemeen bestuur aantreden. De samenstelling daarvan wordt bepaald door de Sociaal-Economische Raad, op basis van een advies dat de kamer van koophandel daarover uitbrengt. Een voorstel voor dit advies wordt op 20 juni in het algemeen bestuur van de kamer van koophandel besproken. Het belangrijkste criterium is dat er een representatieve vertegenwoordiging is van de diverse sectoren van de totale regionale economie. De 30 zetels zijn in Flevoland evenwichtig verdeeld over het midden- en kleinbedrijf en de overige ondernemingen, daarbinnen zijn het de sectoren commerciële diensten binnen het mkb en zakelijke diensten binnen de overige ondernemingen die met 9 resp. 7 zetels het grootste aandeel van de bestuurders mogen leveren. Naast de verdeling over de sectoren is ook het evenwicht in de verdeling over het totale werkgebied van belang. Het economische zwaartepunt ligt in Flevoland in het zuiden, reden waarom de helft van de bestuurders uit Almere of Zeewolde afkomstig zou moeten zijn. Voor oostelijk Flevoland (Lelystad en Dronten) zijn er 10 zetels ingeruimd, de resterende 5 bestuurders moeten afkomstig zijn uit Noordoostpolder en Urk.

Jongeren met Flevolandgevoel
Een derde 'dwarsdoorsnede' is die van de verdeling ondernemers-werknemers: één derde deel van de bestuurszetels wordt ingevuld door een van de drie vakbondsorganisaties, tweederde van de bestuurders wordt benoemd door lokale en regionale ondernemersorganisaties. Voor deze laatste categorie vindt het dagelijks bestuur een nauwe betrokkenheid van Jong Management en Jong MKB Flevoland wenselijk, zodat ook jonge ondernemers zich blijven herkennen in het beleid van de kamer van koophandel. Daarnaast blijft gelden dat bestuursleden geworteld moeten zijn in Flevoland: het Flevoland-gevoel is een belangrijk kenmerk voor nieuwe bestuursleden. Behalve over het advies aan de Sociaal-Economische Raad over de toekomstige bestuurssamenstelling spreekt het algemeen bestuur onder meer over de jaarrekening 2000 en over de voortgang in het activiteitenplan 2001.

De vergadering van woensdag 20 juni begint om 15.00 uur en vindt plaats in het OndernemingenCentrum Flevoland aan Het Ravelijn 1 in Lelystad. De stukken liggen vanaf 14 juni voor een ieder ter inzage bij het directiesecretariaat. Vergaderingen van de kamer van koophandel zijn openbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie