Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stemming over landinrichting Appingedam-Delzijl

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 19 juni 2001 Persbericht nr. 122

Stemming over landinrichting Appingedam-Delzijl

Op woensdag 20 juni van 08.00 tot 19.00 uur wordt de stemming over de ruilverkaveling met administratief karakter (RAK) Appingedam-Delfzijl gehouden in het dorpshuis van Holwierde (Hoofdweg 32 te Holwierde).

Bij de RAK gaat het om een belangrijk besluit voor de toekomst van het gebied, en van de landbouw in het bijzonder. Hoofddoel van de RAK is verbetering van de verkaveling voor de landbouw (tijdens de MKZ-crisis is nog eens gebleken hoe belangrijk het is de gronden aaneengesloten rond de boerderij te hebben)
Andere doelstellingen zijn onder meer het behouden en versterken van de kenmerkende waarden van landschap en cultuurhistorie en het verbeteren van de recreatieve structuur, met name voor fietsen en wandelen
A.s. woensdag beslist de streek via de stembus of zij in zee wil met het plan dat de landinrichtingscommissie heeft ontworpen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Wim Trip, afdeling bestuurscontacten provincie Groningen, tel. 050 3164129

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie