Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adecco werft arbeidskrachten uit het buitenland

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ADECCO

Arbeidskrachten uit het buitenland

P E R S B E R I C H T


Arbeidskrachten uit het buitenland
Adecco zoekt over de grenzen

Veel werkgevers hebben op dit moment te maken met een aanzienlijke krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Met name in productie- en technische sectoren is het moeilijk geschikt personeel in Nederland te vinden. Een voor de hand liggende optie is het werven van buitenlandse (uitzend)krachten. Flexorganisatie Adecco doet dat op grote schaal. Een oplossing waar werkgevers langzamerhand aan beginnen te wennen.

Bij veel Nederlandse bedrijven bestaat een grote behoefte aan arbeidskrachten. Er zijn weinig werknemers beschikbaar voor uitvoerende werkzaamheden op LBO- en MBO-niveau. Toch aarzelen veel bedrijven om buitenlands personeel aan te nemen. Werkgevers veronderstellen dat het een dure aangelegenheid is. Ze vrezen moeilijkheden wegens verschillen in taal en cultuur of zijn bang voor juridisch/fiscale risico.s. Een dergelijke terughoudendheid is te begrijpen. Adecco gaat daarom met deze dienst extra grondig en zorgvuldig te werk. Een speciale afdeling . Adecco International Recruitment - heeft een uitgebalanceerd dienstenpakket ontwikkeld voor de werving, selectie en begeleiding van buitenlandse werknemers.

Betrouwbare arbeidsovereenkomsten
Vanuit heel Europa (met name Duitsland, Polen, België, Frankrijk, Italië, Tsjechië en Engeland) worden krachten geworven. Omdat Adecco in bijna al die landen marktleider is, is het aanbod bijna onuitputtelijk. Vervolgens staat een goede voorlichting aan werkgevers en werknemers centraal. Beide partijen moeten immers precies weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Adecco stelt op maat een plan van aanpak op. Professionele ondersteuning van vooraanstaande fiscalisten levert een gegarandeerde kwaliteit op. Tal van werkconstructies zijn mogelijk: sommige werknemers komen drie of zes maanden per jaar naar Nederland, anderen zelfs enkele jaren. Een kleine groep van 5 of 10 krachten is mogelijk, maar ook grotere aantallen zijn te contracteren. Adecco zorgt niet alleen voor de hele administratieve afwikkeling, maar ook voor huisvesting en begeleiding.

De welfare-officer
In Nederland worden de werknemers intensief begeleid door een zogenaamde welfare-officer. Deze is veelal afkomstig uit het land van herkomst van de werknemers maar heeft ook lange tijd in Nederland gewoond. De welfare-officer is 24 uur per dag beschikbaar en begeleidt de werknemers binnen en buiten werktijd. Hij of zij kent taal en cultuur van beide landen. In gesprekken kan hij problemen en knelpunten bij de integratie in een vroeg stadium signaleren en communiceren. Een uitstekende manier om problemen, die vaak worden veroorzaakt door culturele verschillen, te voorkomen.

Groei
Op dit moment zijn er zo.n 1500 buitenlandse werknemers via Adecco International Recruitment aan het werk in Nederland. Adecco verwacht een belangrijke groei: van 3000 dit jaar naar 6000 in 2002. Adecco heeft de beschikking over een wereldwijd netwerk van meer dan 5000 vestigingen in 58 landen. In Nederland zijn dagelijks zo.n 40 medewerkers bezig met de werving, selectie en begeleiding van de groep flexibele buitenlandse werknemers. Vanuit de diverse thuislanden voeren 40 recruiters de recruitmentactiviteiten uit.

Niet bestemd voor publicatie

Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met:

Rob Schmitz
Manager International Recruitment

Noorderpoort 47
5916 PJ Venlo

Telefoon: (077) 356 01 28
Telefax: (077) 356 01 29

20 jun 01 08:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie