Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakcentrales vragen steun voor bescherming zieke werknemers

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Vakcentrales vragen steun CDA voor bescherming zieke werknemers FNV Voorlichting - (publieksinfo@fnv.nl)

De vakcentrales FNV, CNV en Unie MHP vragen het CDA niet mee te werken aan wijzigingen in de ontslagbescherming voor zieke werknemers. Onderhandelingen met de werkgevers over de WAO hebben weinig zin als de kamer nu al besluiten neemt over het terugdringen van het aantal arbeidsongeschikten.

De vakcentrales FNV, CNV en de Unie MHP doen in een brandbrief een dringend beroep op het CDA geen medewerking te verlenen aan een voorstel van VVD en D66 om de ontslagbescherming voor zieke werknemers te beperken. Als het CDA de beide Paarse fracties toch aan een meerderheid helpt, gaan de vakcentrales hun medewerking aan het SER-advies heroverwegen.

De brief richt zich juist tot het CDA omdat de christen-democraten een belangrijke rol toekennen aan een unaniem advies van werkgevers en werknemers over de aanpak van de WAO. De sociale partners gaan over dit onderwerp - en met de voorstellen van de commissie Donner op tafel - moeizame onderhandelingen tegemoet. `Juist van uw fractie verwachten wij begrip voor het feit dat de advisering in de SER een oordeel over het geheel van de commiss ie Donner vergt,` aldus de 3 vakcentrales.

Het punt van de ontslagbescherming is een belangrijk onderdeel in het advies van de commissie Donner. De vakcentrales betwijfelen of het zin heeft de onderhandelingen in de SER voort te zetten nu de Kamer al gaat stemmen over dit onderdeel. `Wanneer u persisteert in uw ondersteuning van het bedoelde amendement zijn wij genoodzaakt onze deelname aan het adviestraject te heroverwegen. En dat kan toch niet uw bedoeling zijn,` besluiten FNV, CNV en Unie MHP.

20 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie