Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sail 2005 weer in de IJhaven in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Sail 2005 weer in de IJhaven

Sail 2005 weer in de IJhaven

Het afgelopen jaar is Sail 2000 zo succesvol en veilig verlopen, dat het college van B&W heeft besloten om samen met de stichting Sail het evenement in 2005 weer in de IJhaven te organiseren.

Uit onderzoek onder de bewoners in de omgeving van de IJhaven is gebleken dat er vrijwel geen wanklank is gevallen. De Universiteit van Leiden (COT) heeft het evenement op veiligheidsaspecten onderzocht en heeft aangegeven dat een volgend evenement goed in de IJhaven kan plaatsvinden. Het COT doet een aantal aanbevelingen die voor Sail 2005 ter harte zullen worden genomen, aldus het college. Een projectgroep met alle betrokken gemeentelijke diensten zal nu al de voorbereiding moeten oppakken en de nodige veiligheidsmaatregelen voor 2005 moeten opstellen. Deze projectgroep zal nauw moeten samenwerken met de stichting Sail. Gemeentelijke vertegenwoordigers die in het stichtingsbestuur zaten, keren niet terug als stemgerechtigd bestuurder omdat er een helder onderscheid moet zijn tussen gemeente en de stichting.

Sail is in meer opzichten belangrijk voor Amsterdam. Niet alleen voor de economie en het toerisme, maar ook voor het imago en de beleving van de stad. Bewoners en bezoekers beleven de stad op een unieke wijze als de IJhaven en het Noordzeekanaal vollopen met schepen uit de hele wereld en uit Amsterdam zelf. Beelden van Sail zijn ook de hele wereld overgegaan.

De gemeente reserveert vooralsnog een bedrag van 450.000 gulden ( 204.201,10) als bijdrage voor Sail 2005. In totaal zal de bijdrage over de jaren 2001-2004 naar verwachting een miljoen gulden ( 453.780,22) zijn. In 2000 heeft het evenement ongeveer 16 miljoen gulden ( 7.260.483,46) gekost, voor het grootste deel gedekt door directe inkomsten tijdens of in verband met het evenement en bijdragen van sponsors. Toegang tot het evenement was gratis.

Het voorstel en de rapporten van O+S en het COT worden op 28 juni in de raadscommissie behandeld.

Mechtild Rietveld

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 20-06-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie