Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woningcorporaties verhogen huur gemiddeld met 2,6 %

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AEDES

Huurverhoging beperkt tot 2,6%

Woningcorporaties verhogen de huren per 1 juli 2001 gemiddeld met 2,6%. Dit percentage is gelijk aan het inflatiecijfer in 2000. Sinds de verzelfstandiging van corporaties in 1993 is de gemiddelde huurverhoging gedaald naar inflatieniveau. Dit blijkt uit een steekproef van Aedes vereniging van woningcorporaties en NCCW Casa van 30.000 woningen naar de huurverhoging per 1 juli 2001.

Uit het onderzoek blijkt dat tweederde van alle huurders van een corporatiewoning een huurverhoging tot maximaal 2,6% krijgt. Een derde van de huurders krijgt een huurverhoging boven het inflatiepercentage van 2000. Dit geldt met name voor huurders die een relatief lagere huurprijs betalen ten opzichte van de kwaliteit van de woning. 'Woningcorporaties tonen hiermee aan op een zorgvuldige en verantwoorde manier om te gaan met de ontwikkeling van de huurprijs,' stelt Willem van Leeuwen, voorzitter van brancheorganisatie Aedes.

De verschillen tussen de provincies zijn niet erg groot. De provincies met de laagste gemiddelde huurverhoging zijn Utrecht (2,1%), Drenthe (2,4%), Overijssel (2,4%) en Groningen (2,5%). Gelderland, Noord Holland, Zeeland en Limburg zitten met 2,6% op het landelijk gemiddelde, terwijl de huurverhoging het hoogst is in Flevoland (3,1%) gevolgd door de provincies Noord Brabant, Noord Holland en Friesland (2,7%).

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie