Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda geeft financiële impuls herontwikkeling Torenpassage

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

20-06-2001

College geeft financiële impuls aan herontwikkeling Torenpassage Het college van burgemeester en wethouders wil ruim 1,6 miljoen gulden inbrengen voor de herontwikkeling van de Torenpassage door projectontwikkelaar Exkubo in de historische binnenstad. Het is een bijdrage in de kosten om een aantal gemeentelijke eisen te kunnen inpassen. Voor de totale herontwikkeling is 17,3 miljoen gulden nodig. Het definitief ontwerp is klaar en is door verschillende partijen enthousiast ontvangen De gemeenteraad beslist op 30 augustus over de bijdrage.

De gemeente heeft een aantal voorwaarden gesteld aan de herontwikkeling. Grote waarde is gehecht aan het open houden van het binnenterrein in tegenstelling tot de mogelijkheden in het bestemmingsplan. Aan de financiële bijdrage is de voorwaarde verbonden dat de komende 15 jaar geen aanspraak wordt gemaakt om de binnenruimte te bebouwen. Met het slopen van een groot aantal bij- en aanbouwen komt er licht en ruimte.
De gemeente hecht ook aan het realiseren van woningen boven winkels. Dit betekent dat er in het plan rekening is gehouden met de bereikbaarheid van de woningen. Er komt een vereniging van eigenaren en een organisatie voor het beheer van de buitenruimte.

Met de herontwikkeling van de Torenpassage krijgt een essentieel onderdeel van het historisch stadshart een flinke impuls. De aanpak voldoet geheel aan alle gestelde doelen van het project Kwaliteit Gebouwen Binnenstad. Het opknappen van bestaande panden en monumenten, het opwaarderen van de private buitenruimte en het realiseren van en stimuleren van wonen boven winkels. Vanuit het project Kwaliteit Gebouwen Binnenstad is dan ook, naast de 1,6 miljoen gulden, een subsidie verstrekt.

Het plan omvat de verbouw van de panden Lange Brugstraat 24 en 26. Het eerste voor de toegang tot het binnenterrein met boven wonen. Nummer 26 voor winkelruimte met erboven vijf grote appartementen. Via het rijksmonument Torenstraat 9 komt er ook een toegang tot de woningen, het binnenterrein en de bedrijfsruimte met boven acht studios voor wonen. Aan het binnenterrein boven de nieuw te bouwen bedrijfsruimte komen tien maisonnettes. De bedrijfsruimte krijgt een oppervlakte van
1.000 m2.


De bouwvergunning is aangevraagd. Naar verwachting start de verbouw in het najaar en is de hele operatie medio 2002 afgerond.

Breda, 20 juni 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie