Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 20-06-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 15.10 uur) Woensdag, 20 juni 2001.

Maastricht, aanrijding veroorzaakt onder invloed: Een 30 jarige automobilist uit het Belgische Marchin is dinsdag 19 juni 2001 door de politie bekeurd wegens het veroorzaken van een aanrijding onder invloed op de Markt te Maastricht. De Zuiderbuur reed omstreeks 11.15 uur op de Markt te Maastricht met zijn auto tegen een geparkeerde personenauto aan waardoor schade ontstond. De politie werd gewaarschuwd en bij de afhandeling van de formaliteiten bleek dat de veroorzaker van de aanrijding naar alcohol rook. De inwoner van Marchin werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan van 1 promille. Na overleg met de Officier van Justitie werd aan de veroorzaker van de aanrijding een transactievoorstel gedaan van fl. 1000,- welke boete met behulp van een pinautomaat meteen werd betaald. Na verhoor kon de inwoner van Marchin huiswaarts.

Maastricht, woninginbraken:
Op dinsdag 19 juni 2001 heeft in een woning aan het Old Hickoryplein te Maastricht een inbraak gepleegd tijdens een korte afwezigheid van de bewoners. Bij thuiskomst troffen de bewoners een opengebroken toegangsdeur van hun woning aan. De woning bleek doorzocht te zijn waarbij een GSM en twee ringen werden ontvreemd. De bewoners hebben van de inbraak aangifte gedaan.
Ook op de viaductweg te Maastricht werd dinsdag 19 juni rond het middaguur ingebroken in een woning. De bewoners van de flatwoning bemerkten dat bij andere bewoners van het portaal een inbraak had plaatsgevonden. De toegangsdeur werd door de buren open aan getroffen. Bij onderzoek bleek deze met een breekvoorwerp opengebroken te zijn. De woning werd doorzocht waarbij vermoedelijk alleen een nog onbekend geldbedrag uit de woning werd ontvreemd.
In de Cymbalenstraat te Maastricht vond dinsdag 19 juni 2001 tussen 12.30 en 16.30 uur een inbraak in een woning plaats. De inbreker sloeg een ruit in de toegangsdeur stuk waarna hij de toegangsdeur kon openen. De woning werd doorzocht en weggenomen werden een video playstation en enkele daarbij behorende spelletjes.

Maastricht, bedrijfsinbraak:
Dinsdagavond 19 juni 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Borgharenweg te Maastricht. De inbrekers verschaften zich de toegang tot het bedrijf na het forceren van een raam. Uit het bedrijf werden twee computersysteemkasten ontvreemd. Om deze te transporteren moet de inbraak gepleegd zijn door minimaal twee personen. Na het inwerking treden van het alarm waarschuwde het beveiligingsbedrijf de politie. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld naar mogelijke inbrekers maar deze werden niet meer aangetroffen.

Maastricht; meer op kerfstok
De vorige week donderdag, 14 juni jl. op de P.Debyelaan in Maastricht samen met diens 11-jarige dochter aangehouden 33-jarige automobilist uit Margraten blijkt meer op zijn kerfstok te hebben. Uit het ingestelde onderzoek kwam naar voren dat de man wordt verdacht van totaal 2 autodiefstallen, 12 auto-inbraken en een viertal pogingen daartoe. Bij de auto-inbraken, allemaal in Maastricht, werden veelal autoradios gestolen die vervolgens werden verkocht. De verdachte is gisteren voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht en die heeft de inbewaringstelling gevorderd. De politie die verder onderzoek instelt, stelt daarbij ook een onderzoek in naar de heler van het gestolen goed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie