Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA verontrust over technische invoering euro

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA verontrust over technische invoering euro bij huursubsidie en bijstand

Het CDA is verontrust over de door de Algemene Rekenkamer (ARK) geconstateerde tekortkomingen rond de invoering van de euro in de huursubsidie- en bijstandswet, zo bleek tijdens het Algemeen Overleg over de introductie van de Euro, op 20 juni 2001.

Tweede Kamerlid Henk de Haan: "Het kan en mag niet zo zijn dat door nalatigheid van de overheid mensen aan de onderkant van de inkomensladder begin 2002 in de financiële problemen komen. Zo dat wel het geval is, dan stelt het CDA de minister van Financiën als systeemverantwoordelijke daarvoor verantwoordelijk."

De ARK constateert in haar rapport de voorbereiding van de invoering van de euro dat met betrekking tot de logistieke planning van de fysieke invoering van de euro alles goed in orde is. Verantwoordelijk is de Minister van Financiën, maar de werkelijke uitvoerder is De Nederlandsche Bank. De ARK is daarover zeer positief.

"Het CDA ook," aldus Henk de Haan. "Maar de ARK is zeer kritisch over de Gemeenten die de Algemene Bijstandswet moeten uitvoeren. Hier is de Minister van SZW verantwoordelijk. Maar die is volgens de ARK nalatig geweest om de gemeenten erop te wijzen haast te maken met de aanpassing van hun administratieve systemen."

De hele bijdrage van Henk de Haan kunt u downloaden door in de rechtermarge op het diskette-icoon te klikken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie