Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benjamini tweede bij eerste race voor WK karting

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSINFORMATIE

BENJAMINI
WERELDKAMPIOENSCHAP KARTING FORMULE SUPER A

Benjamini tweede bij eerste race voor wereldkampioenschap

De Nederlandse kartcoureur Benjamini heeft ijzersterk gepresteerd bij de eerste wedstrijden voor het wereldkampioenschap karting, afgelopen weekend op het snelle circuit van Montreal. In één van de twee finaleraces In de Formule Super A-klasse (de Formule 1 van de kartsport) eindigde de TonyKart-coureur uit het team van de Nederlandse tuner Martijn Koene als tweede.

Benjamini begon het weekend met wat problemen. Daardoor had hij in de kwalificatie slechts een beperkte mogelijkheid een tijd op de klokken zetten. Desondanks kwalificeerde Benjamini zich als zesde voor de kwalificatieheats. Die heats verliepen uitstekend. In de eerste heat lag Benjamini tweede totdat die race vanwege hevige regenval werd stilgelegd. Toen het deelnemersveld later weer op weg werd gestuurd pakte Benjamini de overwinning. In zijn tweede heat werd hij derde.

Dat betekende dat de karter uit het Gelderse Huissen de eerste finale als derde mocht starten. Hij wist die plaats lange tijd te handhaven totdat drie ronden voor de finish zijn ketting brak waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan een 27e klassering.

De tweede finale verliep ook niet helemaal zoals gewenst. Door een loszittend luchtfilter moest Benjamini voorzichtig rijden. HIj reed lange tijd op een derde positie maar wist ondanks zijn technische handicap in de laatste bocht de tweede plek te pakken, en eindigde op slechts een paar centimeters achter racewinnaar Liuzzi. Een prima begin van het wereldkampioenschap dus, zeker omdat Benjamini ook het baanrecord van het circuit van Montreal op zijn naam zette. Benjamini: "Ik had natuurlijk liever willen winnen maar een tweede plaats is ook niet verkeerd. Ik heb immers veel punten gescoord voor het wereldkampioenschap."

Het vervolg van het wereldkampioenschap speelt zich af op de volgende data en locaties:

27 - 29 juni Salbris (Frankrijk) 24 - 26 augustus Napels (Italië)
21 - 23 september Mariënbourg (België)
23 - 25 november Suzuka (Japan)

Voor de volgende race in Salbris gaat Benjamini de komende weken testen in België, Franrkijk en Italië.

Voor meer informatie: Telefoon 06-53235456

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie