Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DSW Stadspark wil zich ontwikkelen tot reïntegratiebedrijf

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

21
JUN
13.19

Persbericht

DSW Stadspark kiest voor reïntegratiebedrijf
20-06-2001

De Dienst Sociale Werkvoorziening Stadspark wil niet langer alleen sociale werkvoorziening zijn. De dienst wil haar jarenlange ervaring met het werken met mensen met een handicap inzetten om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen zich te ontwikkelen en hen te begeleiden naar een reguliere baan.

In het vanmiddag gepresenteerde Ondernemingsplan 2001 geeft de DSW aan dat deze omvorming tot reïntegratiebedrijf een logisch gevolg is van zowel de veranderde landelijke regelgeving als van de visie van de DSW op de functie van een moderne sociale werkvoorziening.

Reïntegratiebedrijf
DSW wil zich als reïntegratiebedrijf richten op het begeleiden en bemiddelen van mensen naar de arbeidsmarkt en gaat daarvoor haar gehele productieorganisatie inzetten om personen te leren werken en op te leiden voor een vak. Hiervoor heeft de DSW zon 15 productieafdelingen ter beschikking waaronder groenvoorziening, schilders, metaal, drukkerij, confectie en administratieve dienstverlening.

Gevolgen voor de medewerkers
Voor de huidige medewerkers binnen de sociale werkvoorziening verandert er het nodige. Zo zullen alle sociale werkvoorziening medewerkers individueel worden begeleid en worden er met hen trajectplannen gemaakt. Doel van deze plannen is dat de sociale werkvoorziening-medewerkers door intensieve begeleiding en ontwikkeling door kunnen stromen naar minder beschutte werkplekken buiten DSW Stadspark. Dit geldt natuurlijk alleen voor die medewerkers die hiertoe in staat zijn. Voor medewerkers die hier niet toe in staat zijn blijft DSW Stadspark een veilige werkplek, waarbij continue begeleiding wordt aangeboden. Bij de ontwikkeling van de SW-medewerkers zal de DSW versterkt in gaan zetten op het individueel en groepsgewijs detacheren van medewerkers.

Interne opdeling
Intern is de DSW qua activiteiten inmiddels opgedeeld in een reïntegratie- en een werkleerbedrijf, die beide met ingang van 1 juli
a.s. werkzaam zullen zijn. Voor de ontwikkelingen binnen de DSW zijn in eerste instantie investeringen noodzakelijk, doch uiteindelijk wordt een verbetering van de financiële resultaten verwacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie