Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie KUN: Filteren van berichten

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de tweede helft van juni 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Plaats van de academische plechtigheid: KUN -Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00. De wetenschapsagenda is tevens op internet te raadplegen: www.kun.nl/communicatie/promotie/

Woe 20-06-2001 Filteren van berichten

11:00 uur A. Arampatzis (Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica)
Titel proefschrift: Adaptive & Temporally-dependent Document Filtering
Promotor: Prof. C.H.A. Koster

Copromotor: Dr. Th.P. van der Weide

Woonplaats: Nijmegen

Avi Arampatzis' onderzoek betreft Adaptive Filtering. Daarbij gaat het om het filteren van berichten waarbij het systeem bovendien in staat is de trend in de berichtgeving te volgen. Een voorbeeld hiervan is om uit een serie van 300.000 berichten er 100 relevante te filteren. Arampatzis heeft sommige geheel nieuwe ideeën ontwikkeld en de waarde daarvan bewezen, onder meer in een internationale internetcompetitie vorig jaar. Die zogeheten TREC (Text REtrieval Conference) geldt binnen het vakgebied Information Retrieval als een prestigieuze jaarlijkse wedstrijd. Met zijn systeem FilterIt wist Arampatzis goud en zilver te winnen en bedrijven als Microsoft en Xerox te verslaan. (Bezoek de Informatiekunde website op www.cs.kun.nl/informatiekunde)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie