Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord (15.45 uur)

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 20-06-2001 Mediabericht 20-06 (15.45 uur)

ROERMOND Bromfietsers bekeurd

Roermond De politie heeft dinsdagavond een tweetal bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm en te hoge snelheid. Bij een controle op de Eiermarkt werd de 24-jarige Roermondse bromfietser staande gehouden en bekeurd omdat hij zijn bromfietshelm niet droeg. Bij controle van de helm bleek dit een niet goedgekeurd model te zijn, waarover hij van de agenten advies kreeg. Een 16-jarige jongeman uit Roermond kwam tijdens de controle op zijn bromfiets, eveneens zonder helm, langsrijden de Raadhuisstraat in. Even later zagen de verbaasde agenten hem lopend met zijn bromfiets aan de hand terugkomen. Hierop werd hij aangesproken en mocht een proces-verbaal voor een bedrag van 90 gulden in ontvangst nemen.

BLERICK Snelheidscontrole

Blerick Bij een controle op de Eindhovenseweg heeft de politie dinsdagmiddag 149 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 14.40 en 16.00 uur werd de snelheid van 1005 passerende voertuigen geklokt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u terwijl terplaatse een snelheid van 50 km/u geldt.

VENRAY Verkeerscontrole

Venray - De politie heeft dinsdagmiddag in de Langstraat een controle gehouden op het gebruik van de autogordel. Er werden negen automobilisten geverbaliseerd omdat zij de gordel niet of niet juist gebruikten.

BLERICK Bromfiets- en Verkeerscontrole

Blerick De politie heeft woensdagmorgen een bromfietscontrole uitgevoerd op de Berenkuil. Hierbij werden tussen 08.15 en 09.15 uur acht bromfietsers bekeurd voor het rijden op het fietspad, terwijl een bromfietser niet in het bezit is van een certifikaat en onverzekerd rondreed.

Ook werd op de Burg.Gommansstraat een controle gehouden op het negeren van het rode verkeerslicht en het dragen van de verplichte autogordel. Er werden 10 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden door het rode licht en negen automobilisten voor het niet dragen van de gordel.

REGIO Samen minder

Heel - De politie Limburg-Noord heeft een snelheidscontrole gehouden in het kader van het project Samen minder op de N-wegen in het werkgebied. Woensdagmorgen tussen 09.30 en 11.30 uur zijn op de Napoleonsweg 2279 passerende voertuigen gecontroleerd. Hierbij bleek dat 49 bestuurders zich niet hielden aan de terplaatse geldende limiet van 80 km/u. Als hoogste snelheid werd 95 km/u op de apparatuur vastgesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie