Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een avond vol muziek en verhalen in Utrechtse bibliotheek

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

gemeentebibliotheek Utrecht Een avond vol muziek en verhalen

Bibliotheek Kanaleneiland presenteert in samenwerking met het Utrechtse centrum voor de kunsten een avond vol verhalen en muziek. Deze avond wordt verzorgd door Vertelburo Lombok en Klezmergroep Simche. De avond is georganiseerd in het kader van het cultuurproject ILE BAZAR, en is speciaal bedoeld voor de oudere bewoners van Kanaleneiland. De verhalen en muziek worden afgewisseld en zorgen samen voor een gevarieerd programma.

De enthousiaste verhalenvertellers komen uit verschillende culturen en zullen boeiende verhalen ten gehore brengen: een Jiddische vertelling, een verhaal uit Afrika over Kwekoe de Kikker, een Moluks sprookje en een verhaal uit Tsjechië.

Ook in de Joodse muziek van Simche ("vreugde" in het jiddisch) zijn invloeden uit allerlei culturen terug te vinden.De Jiddische liederen vertellen over het leven en de geschiedenis. De groep bestaat uit 6 muzikanten die zich uitleven met zang, percussie, viool, klarinet, altsax, accordeon, trombone en baritontuba.

woensdagavond 20 juni van 19.30 uur tot 21.30 uur Bibliotheek Kanaleneiland Trumanlaan 70 Toegang: GRATIS

Aad van den Heuvel en Ed van Eeden in Utrechtse bibliotheek Op donderdagavond 21 juni is televisiemaker en auteur Aad van den Heuvel te gast in de Gemeentebibliotheek Utrecht aan de Oudegracht 167. Hij wordt geïnterviewd door de Utrechtse misdaadauteur Ed van Eeden. Aad van den Heuvel is vooral bekend als televisiemaker, maar daarnaast is hij al lange tijd werkzaam als auteur van reisverhalen, columns en romans. In zijn misdaadboeken is vaak een rol weggelegd voor Nederlanders die ergens ver van huis in grote problemen komen. Zoals in Een verre moordenaar, In deze roman vindt een jonge Nederlandse student drie eeuwen na dato het dagboek van David van Nijendaal terug, die destijds voor de West-Indische Compagnie in West-Afrika verbleef. Het in Marseille verborgen document blijkt niet alleen van grote cultuurhistorische waarde te zijn, maar het bevat ook gegevens die zo waardevol zijn dat de student er met zijn leven voor moet betalen. Ex-diplomaat Maarten Kramer reist samen met een journalist naar Afrika in een poging de moordzaak op te lossen. Ze komen terecht in een land dat verwikkeld is in een gruwelijke burgeroorlog. Ook Kramers situatie loopt volledig uit de hand.

Een ambachtelijke uitdaging die de beste professionals onder de Amerikaanse thrillerschrijvers waarschijnlijk te machtig zou zijn', aldus de Volkskrant.

Van den Heuvel wordt geïnterviewd door de misdaadauteur Ed van Eeden, van wie onlangs Dossier Gifmoord verscheen.

Op donderdagavond 28 juni kunt u nader kennismaken met Marjan Berk, Een folder met meer informatie is verkrijgbaar in alle vestigingen van de Gemeentebibliotheek. De bijeenkomsten vinden plaats in Lombok. laatste update:13 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie