Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bomen in Den Helder sneuvelen aan iepziekte

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

EERSTE IEPZIEKTE-SLACHTOFFERS GEVALLEN

datum: 20 juni 2001

Aan de Kerkhoflaan zijn de eerste iepzieke bomen van dit jaar gesneuveld. Het gaat om zes bomen aan de zijde van de volkstuinen. Bij controle van enkele takken bleek dat die de karakteristieke verkleuring vertoonden die het gevolg is van de schimmelinfectie. De besmette bomen zijn inmiddels verwijderd. De Kerkhoflaan werd vorig jaar voor het eerst getroffen door de iepziekte. Toen is ongeveer 15 vierkante meter iepenstruweel gerooid. Het nu getroffen deel grenst aan het vorig jaar verwijderde deel.

Aan de Spoorgracht (ter hoogte van de Nieuwstraat) stan vier bomen die mogelijk zijn aangetast door de iepziekte. Later deze week worden de bomen gecontroleerd. Mocht er daadwerkelijk sprake zijn van iepziekte, dan worden ook deze bomen verwijderd om verdere verspreiding van de besmettelijke ziekte zoveel mogelijk te voorkomen. In voorgaande jaren zijn langs de Spoorgracht meerdere bomen gesneuveld door de iepziekte.

Elk jaar moeten gemiddeld 100 iepen worden verwijderd als gevolg van deze voor iepen dodelijke ziekte.

Laatst bijgewerkt: 21 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie