Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel toekomstige maat van nieuwe Kerkplein te Woerden

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Woerden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Woerden

De inrichting van het nieuwe Kerkplein

Woensdag 20 juni a.s. (20.00 uur) behandelt de raadscommissie Ruimtelijke Ordening c.a. een voorstel voor de toekomstige maat van het nieuwe Kerkplein.

Zoals u wellicht weet werkt de gemeente aan de vernieuwing van de binnenstad. Aan de Nieuwe Markt en het Kerkplein komen in de toekomst nieuwe winkels, woningen, horeca en een ondergrondse parkeergarage. Het Kerkplein wordt groter en opnieuw ingericht.

Om straks verder te kunnen gaan met de plannen is het belangrijk om nu af te spreken welke maten het nieuwe Kerkplein gaat krijgen. De maatvoering is straks uitgangspunt voor de verdere inrichting. Een stedenbouwkundig bureau heeft dit onderwerp in opdracht van de gemeente bekeken. Daarbij is ook een vergelijking gemaakt met andere stadspleinen.

Burgemeester en wethouders stellen voor om het nieuwe plein compact te houden met een menselijk maat. Het plein moet een gevoel van geborgenheid geven met logische looproutes, hoekjes en doorkijkjes. Het voorstel aan de raadscommissie vindt u in de Koepel van het Stadhuis. Uiteraard bent u van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie