Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Lisse - Nationale Straatspeeldag 2001

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Lisse

Nationale Straatspeeldag

Op 20 juni a.s. is het Nationale Straatspeeldag 2001. Voor het eerst is het initiatief genomen om deze dag in Lisse te organiseren. De Wagendwarsstraat zal tussen 13.00 en 18.00 uur worden afgesloten voor alle verkeer zodat kinderen er veilig kunnen spelen.

De Nationale Straatspeeldag is een landelijke actiedag die aandacht vraagt voor de kwetsbare positie van kinderen in het verkeer. De straatspeeldag wordt doorgaans door particulieren op lokaal niveau georganiseerd. Twee bewoners uit de Wagenstraat hebben het initiatief genomen omdat in die omgeving vaak sprake zou zijn van onveilige verkeerssituaties. De organisatoren worden begeleid door de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO. Omdat de verkeersveiligheid een gemeentelijke kernverantwoordelijkheid is, wordt aan de organisatoren een subsidie versterkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie