Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Drenthe rondt onderzoek branden Bargeres af

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Onderzoek branden Bargeres afgerond
08:19 woensdag 20 juni 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

EMMEN
De politie van Emmen-Zuid heeft het onderzoek naar de brand in school De Brink afgerond. Twee 17-jarige jongens en een jongen van 15 jaar bleken verantwoordelijk voor deze brand. Daarnaast zijn nog 10 andere jongens aangehouden voor in totaal 12 andere zaken, waaronder branden en vernielingen. Bijna alle aangehouden verdachten, in leeftijd variërend van 12 tot 17 jaar, komen uit Bargeres. Op 12 januari van dit jaar is brand ontstaan aan school De Brink aan de Rolderbrink, waarbij grote schade werd aangericht. Uit het onderzoek dat vervolgens is opgestart kwam stukje bij beetje de informatie boven tafel, die er toe heeft geleid dat de drie jongens konden worden aangehouden. De andere verdachten die in dit onderzoek zijn meegenomen, hebben zich schuldig gemaakt aan diverse brandstichtingen, waarbij ook de nodige schade is ontstaan. Zo is er bij verschillende scholen brand gesticht, waarbij kozijnen of deuren werden zwartgeblakerd. Ook in het winkelcentrum en bij het NS-station aan de Brinkenhalte werden branden gesticht.
De jongens maakten vooraf afspraken over het kopen van brandstof en lucifers. Ook zijn diverse brandbare stoffen gestolen zoals houten kratten en papier.
De totale schade die is aangericht bij de 13 opgeloste zaken bedraagt ruim een miljoen gulden. Het overgrote deel van dit bedrag bestaat uit de schade aan De Brink.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie