Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 20-06-2001 Politieberichten van 19/6 (13.00 uur) t/m 20/6 (07.00 uur)

Gorredijk: inbraak wereldwinkel
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in de wereldwinkel aan de Hoofdstraat. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. Uit de kassa werd een klein geldbedrag weggenomen. Een medewerkster van de wereldwinkel, een 54-jarige inwoonster van Beetsterzwaag, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: eenzijdig ongeval met licht gewonde Dinsdag omstreeks 11.40 uur fietste een 78-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Groeneweg komende uit de richting van de Noorderweg. Op het fietspad stond een aanhangwagen geparkeerd en toen de vrouw daarom heen wilde rijden, kwam zij ten val. Zij liep een hoofdwond op en een snee in haar vinger. Met een ambulance werd zij overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Harlingen: autobrand
Dinsdag omstreeks 13.45 uur reed een bestuurder met zijn auto over de Rijksweg N31 onder Harlingen. Ter hoogte van de Kimswerderhoek liep de snelheid van de auto terug en bracht de bestuurder, een 74-jarige inwoner van Leeuwarden, zijn auto op een parkeerplaats tot stilstand. Toen de man uitstapte, zag hij dat de vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. Door de brandweer is het vuur geblust.. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De wagen is weggesleept.

Wolvega: onder invloed
Dinsdag omstreeks 14.15 uur werd op de Grindweg een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 27-jarige inwoonster van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 320 ugl. Zij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Gytsjerk: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 13.00 uur vond op de Canterlandseweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De bestuurder van de fiets, een 81-jarige inwoner van Gytsjerk stak ter hoogte van de Giekerkerhoek plotseling de Canterlandseweg over. De bestuurder van een personenauto, een 43-jarige inwoner van Munein, die over de Canterlandseweg reed, kon de overstekende fietser niet meer ontwijken. Door de aanrijding raakte de fietser gewond en werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Oosterwolde: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 13.50 en 15.00 uur werd op `t Oost een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 7 bestuurders een bekeuring ter zake het niet dragen van de autogordel. Tevens werd 1 bestuurder bekeurd daar hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Bolsward: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 14.10 uur werd een 41-jarige inwoonster van Uitwellingerga op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Skilwyk. De vrouw had vijf tijdschriften en een paar levensmiddelen weggenomen. Toen zij hierop werd aangesproken, probeerde zij er vandoor te gaan. Zij werd daarop aangehouden door het personeel en overgedragen aan de politie. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. In haar auto werden nog verschillende goederen aangetroffen, die zij had weggenomen bij nog drie andere winkels in Bolsward. Ook deze goederen zijn in beslag genomen. De vrouw kreeg via Kort OM een boete van f 500.-. Na verhoor werd zij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: aanhouding
Dinsdag omstreeks 15.30 uur werd in een woning aan de Pieter Sikkesstraat een 33-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De man stond nog gesignaleerd, daar hij niet terug was gekeerd na verlof. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Drachten: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 14.10 uur vond op de minirotonde van de Marten Luther Kingsingel met de Burgemeester Wuiteweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een snorfiets. De bestuurder van de personenauto, een 78-jarige inwoner van Oosterwolde, verleende op de minirotonde geen vrije doorgang een de bestuurder van een snorfiets, die op dat moment naast hem reed. De bestuurder van de snorfiets, een 84-jarige inwoner van Drachten, kwam ten val en raakte gewond. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Drachten: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 14.50 uur vond op de Rijksweg A7 een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen. De bestuurder van de personenauto, een 24-jarige inwoner van Drachten, viel in slaap en reed de middenberm in. Hij schrok direct daarop weer wakker en gaf een ruk aan het stuur, waardoor hij de weg weer opschoot en daarbij in botsing kwam met een vrachtwagen, die op dat moment naast hem reed en werd bestuurd door een 32-jarige inwoner van Kollum. Door de aanrijding kwam de personenauto vervolgens in de middenberm tot stilstand. Een passagier in de personenauto, een 35-jarige inwoner van Drachten, raakte gewond aan de arm en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon de man weer naar huis. Bij de aanrijding werd de luchtketel van de vrachtwagen geraakt, waardoor de remmen vastsloegen. Door een monteur werd deze storing verholpen. De personenauto werd weggesleept. Door de aanrijding ontstond een file. In deze file gebeurde nog een kop/staart aanrijding, waarbij alleen materiele schade viel te betreuren. Nadat de `scherven` waren opgeruimd, was de file korte tijd daarna opgelost.

Heerenveen; inbraak cafetaria
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een cafetaria aan de Nieuwstraat. Door vernieling van een ruitje kwam men de zaak binnen. In het cafetaria werd de sigarettenautomaat opengebroken en het geld werd weggenomen. Ook het geld uit de fooienpot werd meegenomen. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: openbare dronkenschap
Woensdag omstreeks 01.15 uur kwam een taxichauffeur met zijn taxi aan het bureau. In de taxi zaten twee mensen, een 53-jarige inwoonster van Heerenveen en een 39-jarige inwoner van Groningen. Zij wilden de taxirit niet betalen. De man en vrouw waren dronken en gedroegen zich erg vervelend. In deze zaak bemiddeld en gezorgd dat de taxichauffeur zijn geld kreeg. De man en vrouw zijn ingesloten ter ontnuchtering en hebben een proces-verbaal gekregen ter zake openbare dronkenschap.

Makkum: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.05 uur werd op de Stranwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van IJmuiden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 750 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Steggerda: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.10 uur werd op de Steggerdaweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Boijl bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 380 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Twijzelerheide: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.55 werd op het Wyldpaed Oost een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Kollumerzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 675 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.55 uur werd op de Zuidergrachtswal een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Vrouwenparochie, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 295 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Woensdag omstreeks 03.40 uur werd op de Wybrand de Geeststraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Den Haag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 350 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...