Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principeakkoord voor CAO textielindustrie

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Principeakkoord voor CAO textielindustrie
regio Oost - (Annette.vrielink@vc.fnv.nl)

Na constructief overleg hebben de bonden met de werkgevers in de textielindustrie een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO. Deze heeft een looptijd van 1 juli 2001 tot en met 30 april 2003 en geldt voor 12.000 werknemers.

Arno Dahlmans, bestuurder FNV Bondgenoten, is zeer tevreden over dit resultaat: "Gelet op de positie van de textielindustrie in Nederland hebben we uitstekende afspraken voor de toekomst gemaakt". De CAO textielindustrie geldt voor ongeveer 200 bedrijven die textiel maken, bedrukken en verwerken. Gamma Holding in Helmond en Koninklijke Ten Cate in Almelo zijn twee van de grootste ondernemingen.

De CAO voorziet in een loonsverhoging van 4% per 1 juli 2001 en per 1 juli 2002 krijgen de textielwerknemers er nog eens 3% bij. Daarnaast is afgesproken dat de textielbedrijven met ingang van 1 januari 2002 met een uurloontabel voor de 36-urige werkweek gaan werken. Dat betekent dat het uurloon verhoogd wordt. Momenteel wordt nog gewerkt met maand of 4-wekenloontabellen. Verder worden de ploegentoeslagen vanaf juli 2002 met minimaal 1% verhoogd. Arno Dahlmans is tevreden over de afspraak over de premie voor het WAO-hiaat. Per 1juli 2001 wordt de leeftijdsafhankelijke premie vervangen door een zogenaamde doorsneepremie. Dat wil zeggen dat werknemers tot 48 jaar minder premie gaan betalen. Tevens wordt de CAO à la carte-regeling, waaronder de tijdspaarregeling, aanzienlijk uitgebreid. Het personeel kan tijd sparen en deze op een later tijdstip opnemen. Vakantiedagen kunnen daardoor bijvoorbeeld niet meer komen te vervallen.

Meer informatie:
Arno Dahlmans, bestuurder FNV Bondgenoten: 06-51257568.
Esther de Bruijn, voorlichter FNV Bondgenoten: 030-2738398 of 06-51507377.

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/oost

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie