Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grondverkoopbeleid/algemene voorwaarden gemeente Weerselo

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Weerselo
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weerselo

GRONDVERKOOPBELEID EN ALGEMENE VOORWAARDEN
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp heeft de Regeling Grondverkoopbeleid en Algemene verkoopvoorwaarden in ontwerp vastgesteld. Voordat definitieve vaststelling door de Gemeenteraad plaatsvindt liggen de Ontwerp Regeling Grondverkoopbeleid en de Ontwerp Algemene Verkoopvoorwaarden ten behoeve van inspraak ter inzage van 14 juni 2001 tot en met 11 juli 2001. De Ontwerpen kunnen worden ingezien op de afdeling Gemeentelijke Werken op het gemeentehuis in Denekamp en op de afdeling Algemene Zaken van het gemeentehuis van de voormalige gemeente Ootmarsum en op de afdeling Algemene Bestuurszaken van het gemeentehuis van de voormalige gemeente Weerselo. In die periode kunnen schriftelijke reacties worden gegeven. Deze moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.
Hieronder worden de belangrijkste wijzigingen aangegeven:
Ingeschrevenen voor bouwgrond in Denekamp en de voormalige gemeente Ootmarsum

Administratiekosten
In alle drie de voormalige gemeenten was de hoogte van het inschrijfgeld f 250,-.
Nieuw, in Denekamp en Ootmarsum, is dat voor het continueren van de inschrijving een bedrag van f 50,- aan administratiekosten wordt gevraagd. Bouwgrondzoekende betaalt gedurende de gehele periode van inschrijving jaarlijks f 50,- administratiekosten per ingeschreven kern.

Verkoopprocedure
In het verleden geschiedde de toewijzing van bouwkavels in chronologische volgorde van de wachtlijst. In het nieuwe grondverkoopbeleid bepalen burgemeester en wethouders aan welke ingeschrevenen/categorieën de kavels worden aangeboden. Bij de uitgifte van bouwkavel wordt de wachtlijst ingedeeld in categorieën. Bepaalde ingeschrevenen zoals (o.a. starters en huurders) krijgen een voorrangspositie. Aan categorieën met een voorrangspositie worden verhoudingsgewijs meer kavels toegewezen. Per plan zal een categorie-verdeling bepaald worden, alle categorieën kunnen in principe in elk plan aan bod komen. De kavels worden toegewezen in volgorde van de oorspronkelijke wachtlijst.

Bij de uitgifte van kavels in het plan Remerink in Denekamp kan het college met de toedeling van kavels rekening houden met die ingeschrevenen die hun beurt in het plan Pierik voorbij hebben laten gaan.

Ingeschrevenen voor bouwgrond in de voormalige gemeente Weerselo
Het gronduitgiftebeleid van de voormalige gemeente Weerselo genomen is als uitgangspunt van het nieuwe gronduitgiftebeleid gehanteerd. De regeling is aangepast aan de nieuwe gemeentelijke situatie. Voor de ingeschrevenen voor bouwgrond uit de voormalige gemeente Weerselo verandert er weinig.
De belangrijkste veranderingen zijn dat er gedurende de gehele periode van inschrijving jaarlijks f50,- administratiekosten wordt gevraagd (er is dus geen maximum meer van vijf jaar) Daarnaast moet bouwgrondzoekende per ingeschreven kern f 50,-
administratiekosten betalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie