Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Haarlem past horecasanctiebeleid toe

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

sector Publieksdienst

Persbericht

Burgemeester past horecasanctiebeleid toe na tweetal overtredingen

Burgemeester Pop heeft besloten horecabedrijf "Sweety Bar", gevestigd aan de Jansweg45, een sanctie op te leggen, omdat het café binnen een half jaar tweemaal de bij de ontheffing sluitingstijd behorende voorschriften heeft overtreden.

De sanctie is dat de aan het horecabedrijf verleende ontheffing sluitingstijd voor een periode van 3 dagen ingetrokken wordt. Dit betekent dat "Sweety Bar" in de nacht van donderdag 28 juni op vrijdag 29 juni 2001 om 00.30 uur sluit in plaats van 02.00uur. In de nachten van vrijdag 29 juni op zaterdag 30 juni en zaterdag 30 juni op zondag 1 juli moet het horecabedrijf om 01.00 uur sluiten in plaats van 04.00uur.

Om de woonfunctie en horeca in onze stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is er vooral op gericht de overlast die de horeca kan veroorzaken te beperken. Dit beleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden bij overlast. Bij overtredingen krijgen horecaondernemingen eerst een waarschuwing. Pas bij herhaling binnen een halfjaar volgt een bestuurlijk opgelegde sanctie.

De overtredingen die geleid hebben tot de opgelegde sanctie zijn verstoring van de openbare orde (geluidsoverlast) in de vroege ochtend van zondag 14 januari 2001 en het niet houden aan de geldende sluitingstijden op woensdagochtend 18 april.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie