Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Recreatiepark Blaarmeersen ontvangt Blauwe Vlag

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

Blauwe vlag wappert opnieuw in Reacreatiepark Blaarmeersen

De Bond Beter Leefmilieu reikte in het kader van de Europese Blauwe Vlag campagne wimpels uit aan 7 erkende zwemvijvers in het binnenland en aan 4 jachthavens. Voor de derde opeenvolgende keer viel Recreatiepark Blaarmeersen in de prijzen. De campagne staat symbool voor veilige en gezonde zwemgelegenheden. Voor het binnenrijven van de Blauwe Vlag moeten zwemvijvers voldoen aan richtwaarden, strenger dan de imperatieve norm.

Deze veertiende editie van de Blauwe Vlag campagne van de Stichting voor Milieueducatie in Europa (SMEE) wordt in België gecoördineerd door de Bond Beter Leefmilieu. De campagne wil de recreant sensibiliseren over de kwaliteit en het beheer van zwemwateren. Hij wordt gewezen op de noodzaak om de natuurlijke omgeving, waarin men zijn vrije tijd doorbrengt, te beschermen. De Blauwe Vlag is een kwaliteitslabel dat exploitanten en beleidsverantwoordelijken aanzet tot concrete inspanningen. Deze onderscheiding wordt jaarlijks toegekend en is 1 jaar geldig.

De Blauwe Vlag bekroont vergunde zwemplassen die voldoen aan strikte criteria:

het voldoen aan de richtwaarden van de Europese zwemwaterrichtlijn;

het naleven van beheerscriteria inzake sanitair, afval,veiligheid (redders, ehbo,..) onderhoud;

het organiseren van educatieve en informatieve acties.

De BBL zal tijdens de zomermaanden de waterkwaliteit van de zwemvijvers volgen via 2-wekelijkse controles door de Vlaamse Milieumaatschappij. Deze resultaten worden uitgehangen op het strand zodat alle recreanten dit kunnen volgen.

Informatie

Sportdienst, Zuiderlaan 5, 9000 Gent, tel. (09)243 88 90, fax (09)243 88 99,

e-mail (sport@gent.be)

Bevoegd

de heer Frank Wijnakker, schepen van Financiën, Stadseigendommen en Sport.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie