Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmorgen
10:22 woensdag 20 juni 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Woensdagmiddag worden de persberichten op het net gezet door Roel Hallink, 0528 - 29 5033

Kantelende vrachtauto zorgt voor verkeersoverlast op A-28

BEILEN. Het verkeer op de A-28 richting Assen is woensdagmorgen tussen Beilen en Assen een paar uur gestremd. De oorzaak was een gekantelde vrachtwagen met pakketpost. De vrachtwagen kwam tegen 04.00 uur, midden op de rijbaan, op de zijkant te liggen. De bestuurder, een 28 jr. inwoner van Kropsolde, is vermoedelijk in slaap gevallen en daardoor met de auto van de weg geraakt. Nadat de vrachtauto ongeveer 150 meter door de berm was gereden kwam deze in een slip en kantelde daarna. De bestuurder werd met een pijnlijke schouder voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het duurde tot 06.20 uur voordat de weg weer vrij was.


*
Bestuurder onwel

BEILEN. Op de Holthe in Beilen raakte dinsdagmiddag een 71 jr. man uit die plaats met zijn auto van de weg en kwam op de kop in een droge sloot terecht. De bestuurder was tijdens het rijden onwel geworden. De brandweer haalde de man uit de beschadigde auto waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd.


*
Bestuurder zonder rijbewijs en onder invloed

MEPPEL. De politie hield dinsdagavond op de De Vissersingel in Meppel een 23 jr. man uit die plaats aan. Hij bestuurde onder invloed een auto. De man is niet in het bezit van een rijbewijs en bovendien is de auto niet verzekerd en heeft geen APK keuring gehad. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte vastgesteld van bijna 1,1 promille.


*
Autokrakers

HOOGEVEEN. Op de parkeerplaats bij het ziekenhuis in Hoogeveen werd in de nacht van dinsdag op woensdag een ruitje van een geparkeerde auto ingeslagen. Uit de auto werden o.a. boodschappen en een tas met allerlei papieren gestolen.

HAVELTE. Uit een auto die geparkeerd stond aan de Veldkamp in Havelte werd in de nacht van dinsdag op woensdag een autoradio gestolen. Een buurtbewoonster belde de politie omdat ze twee verdachte mannen zag rondscharrelen bij geparkeerde autos. De politie vond de mannen niet meer maar ontdekte wel de opengebroken auto.

RUINEN. Op een parkeerplaats bij het bezoekerscentrum aan de Benderse in Ruinen werd dinsdag een auto opengebroken. Uit de auto werd een tas gestolen waarin trouwens geen waardevolle spullen zaten.


*
Inbraak

ASSEN. Uit een woning aan de Populierstraat in Assen zijn dinsdagmiddag of avond o.a. een computer en een videorecorder gestolen. Ook namen de inbrekers geld mee. Men kwam de woning binnen door een raam open te breken.


*
Automobilist rijdt meisje over voet

HOOGEVEEN. De politie in Hoogeveen is op zoek naar de bestuurder van een grote donkere auto met aanhanger die dinsdag rond de middag op Het Hoge Holt in Hoogeveen een meisje heeft aangereden. Het 15 jr. meisje uit Hoogeveen stond, samen met een vriendin, in een scherpe bocht met haar fiets op de weg. De auto kwam uit de richting Fluitenberg. Bij het nemen van de bocht reed hij het meisje over de voet waardoor zij kwam te vallen. De automobilist reed door. De verwondingen van het meisje vielen gelukkig mee. Volgens een getuige stond op de aanhanger een kleine shovel of graafmachine.


*
Auto rijdt van viaduct

ZUIDWOLDE. Op de Oosterweg tussen Kerkenveld en Zuidwolde reed dinsdagavond een auto van het viaduct over de N-48. Onder aan het talud kwam de auto op de kop tot stilstand in een sloot. De bestuurster, een vrouw uit De Krim (leeftijd nog niet bekend) raakte daarbij licht gewond. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond nadat de vrouw tijdens een inhaalmanoeuvre in de linkerberm was gekomen. De auto raakte een boompje en reed hierna het talud af. Volgens getuigen heeft de vrouw met hoge snelheid gereden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie