Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Chrysler Voyager uitstekend resultaat botsproef

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Chrysler Nederland

20 juni 2001

Uitstekend resultaat in botsproef nieuwe Voyager

Bij botsproeven van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) in de Verenigde Staten is de nieuwe Chrysler Voyager beoordeeld met vier en vijf sterren.

Belangrijk onderdeel van de botsproeven is de frontale aanrijding tegen een vast obstakel met een snelheid van 56 km/h. De Voyager behaalde bij deze test de zeer goede score van vier sterren, zowel wat betreft de veiligheid voor de bestuurder als voor de voorpassagier.

Bij de zijdelingse aanrijding werd de veiligheid van de voorpassagiers ook beoordeeld met vier sterren. De inzittenden achterin zijn zelfs nog beter beschermd, getuige de maximale score van vijf sterren die de nieuwe Voyager op dit onderdeel behaalde. De bij de test gebruikte Voyager beschikte overigens niet over zijairbags, waarmee alle Europese Voyager-modellen wel standaard zijn uitgerust.

DaimlerChrysler voert voortdurend verbeteringen door aan zijn modellen, waardoor de veiligheid van de inzittenden in alle mogelijke ongevalsituaties optimaal wordt gewaarborgd. De onlangs behaalde positieve resultaten vormen een beloning voor deze filosofie.

De nieuwe Chrysler Voyager is sinds april in Nederland leverbaar. Inmiddels zijn in Nederland al bijna duizend nieuwe Voyagers geregistreerd. De Voyager-serie begint met een prijs van 59.995 / EUR 27.224,54 voor de 2.4i SE.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie