Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarrapportage Wijk- en Dorpsbeheer Smallingerland

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Jaarrapportage Wijk- en Dorpsbeheer (20-6-01)

Wijk- en dorpsbeheer staat klaar om het milieu in wijk en dorp schoon te houden. De jaarrapportage 2000 doet daar verslag van. Enkele zaken uit dit rapport kunt u hier lezen.
In 2000 werd 6 keer geassisteerd bij een plaatselijke himmeldei. In de jaren er voor was het nog 9 keer per jaar dat het verzamelde zwerfvuil werd gewogen en afgevoerd, vuilniszakken verstrekt en prikstokken uitgeleend.
Er werden 800 kerstbomen ingezameld en daarmee voorkomen dat deze in de wijk terechtkwamen. Dit werd uitgevoerd in samenwerking met scholen en verenigingen die hiermee een graantje voor hun kas mee pikten. De meeste klachten en verzoeken kwamen binnen over netheid. Dit betreft zaken als zwerfvuil, dumpingen, brandbulten, hondenpoep en verkeerd aanbieden van huisvuil. Net als vorig jaar kwamen er 900 klachten. Dan zijn er net zoveel als vorig jaar waarmee de dalende tendens van de afgelopen jaren zich helaas niet voortzet. Dergelijke klachten worden vlot opgepakt door de wijkteams. Maar ondanks de grote inzet blijft met name het zwerfvuil een groot probleem. Rond concentratie gebieden als scholen en winkelcentra moet dagelijks worden geschoond; de rest van de wijken en dorpen volstaan in de regel met een twee wekelijkse ronde. Het zou erg aardig zijn wanneer het aantal van 6 himmeldagen vergroot wordt en meer scholen en plaatselijk belang hier hun schouders onder zetten. Met name in Drachten zelf blijkt het moeilijk om scholen en burgers hiervoor enthousiast te krijgen.
Nummer twee in de klachten top drie is de bestrating. In de regel worden de klachten snel verholpen. Grotere klussen zijn afhankelijk van budget, prioriteitstelling en planning van cluster wegen en verkeer.
Klachten over groen staan op de derde plaats: overhangend groen, snoeien van bomen, onderhoud, bermbeheer en overlast door vallende bladeren en bomen. Vaak in overleg met cluster groenvoorzieningen, soms met externen zijn bijna alle gevallen opgelost. Natuurlijk is de situatie per wijk en dorp verschillend. Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met het kantoor van wijkbeheer: tel 581715.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie