Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-06-2001

Politiebericht Utrecht: stad Utrecht, 10.15 uur
Automobilist rijdt bromfietser aan

UTRECHT Gistermorgen heeft er op de Vleutenseweg een aanrijding plaats gevonden tussen een de bestuurder van een auto en een bromfietser.

Een 43-jarige man uit Utrecht reed omstreeks kwart voor elf met zijn auto over de Vleutenseweg in de richting van de Bosboom Toussaintstraat. Toen hij rechtsaf de Hasebroekstraat in wilde rijden, zag hij de bromfietser, een 51-jarige man uit Vleuten, over het hoofd.

Er volgde een aanrijding waarbij de Vleutenaar ten val kwam. Het slachtoffer is licht gewond per ambulance overgebracht naar het UMC. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.

Opvarenden plezierjacht bedreigd en mishandeld

UTRECHT Gistermorgen heeft een onbekend gebleven dader geprobeerd de opvarenden van twee plezierjachten, die afgemeerd lagen aan de Catharijnesingel, te beroven.

Omstreeks vier uur werd de slaap van een echtpaar wreed verstoord door een man die hun boot was binnengedrongen. In de deuropening van de kajuit stond een man die geld van het geschrokken echtpaar eiste.

De dader bedreigde het tweetal en schopte de vrouw in haar gezicht. Even later vluchtte hij zonder buit. Het toeval wilde dat hetzelfde echtpaar de avond ervoor slachtoffer was van een inbraak op hun boot, waarbij diverse goederen werden ontvreemd.

Omstreeks hetzelfde tijdstip werden de opvarenden van een ander kajuitjacht, ook afgemeerd aan de Catharijnesingel, eveneens overvallen. Dit keer werd een Duits echtpaar in hun slaap verrast. Toen de man de dader aansprak werd hij door de dader belaagd met een schaar. Wederom vluchtte de dader zonder buit. Het slachtoffer bleef ongedeerd achter.

In beide gevallen hebben de slachtoffers aangifte gedaan, maar door de duisternis konden zij geen van allen een signalement van de dader geven.

Vernielzuchtige man aangehouden

UTRECHT Gistermorgen heeft een vernielzuchtige man een aantal ruiten van bedrijven en instellingen aan de Maliesingel, de Maliebaan en de Burgemeester Reigerstraat vernield.

Omstreeks kwart over drie werd de politie gewaarschuwd door getuigen dat een man een aantal ruiten van panden had ingegooid. Aan de hand van een nauwkeurig signalement konden de agenten even later op de Burgemeester Reigerstraat de verdachte, een 25-jarige man uit Utrecht, aanhouden.

De man is overgebracht naar het bureau voor verder verhoor. Nog niet bekend is wat het motief van de dader is geweest.

Politie doet inval in sauna

UTRECHT- Dinsdagavond heeft de politie in een sauna aan het Thomas A Kempesplantsoen een inval gedaan, waarbij zes vermoedelijk illegale dames werden aangetroffen.

Omstreeks kwart voor tien trof de politie de dames aan die geen van allen een verblijfsvergunning konden overleggen. Twee vrouwen respectievelijk afkomstig uit Soedan en Venezuela, alsmede vier vrouwen afkomstig uit diverse Oostbloklanden werden voor verder onderzoek naar het bureau overgebracht.

De eigenaar, een 53-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en eveneens naar het bureau overgebracht. De politie zal het onderzoek in de loop van de woensdag verder voortzetten.

Reeks overvallen opgelost
UTRECHT Op 11 november 2000 werden twee mannen een 32-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Almere aangehouden kort nadat zij een supermarkt in Amsterdam hadden overvallen. Deze aanhouding leidde tot de start van een rechercheteam van de Politie Regio Utrecht hetgeen, in samenwerking met de politieregios Amsterdam-Amstelland, Gelderland midden en Hollands midden, een uitgebreid onderzoek instelde naar een aantal overvallen die gepleegd werden op voornamelijk supermarkten.

Door dit onderzoek heeft de politie een reeks van vijf gewelddadige overvallen opgelost. De verdachten pleegden overvallen op supermarkten in Amsterdam, Amersfoort, Zoeterwoude en Voorthuizen. Tevens werd een postagentschap in Maarn overvallen.

Tijdens de overvallen gedroegen de mannen zich zeer gewelddadig en sloten hun slachtoffers meerdere malen op in een bedrijfsruimte of kantine. De overvallen werden gepleegd tussen september en november vorig jaar. De buit bestond voornamelijk uit geld; in totaal maakten de mannen ruim 100.000 gulden buit.

Winkel overvallen
UTRECHT Dinsdagavond even na zes uur heeft een onbekend gebleven dader op de Vasco da Gamalaan een winkel overvallen, waarbij twee slachtoffers diverse goederen moesten afgeven.

Toen een medewerkster van de winkel tegen sluitingstijd de lichtbakken in de winkel wilde uitdoen, kwam er plotseling een man de winkel in. Hij liep op de medewerkster af, trok een pistool en eiste geld. Hierop nam de dader het geld uit de kassa weg.

De medewerkster en een klant, die zich op het moment van de overval in de winkel bevond, moesten onder bedreiging van een pistool hun portemonnee afgeven. Even later verdween de dader via de achterdeur de winkel uit. Aan de hand van de aangifte, een technisch onderzoek en het signalement van de dader zal de politie een onderzoek instellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie