Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstwerk De Miereneter tijdelijk Hoogvliet naar Den Haag

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam

408. Kunstwerk De Miereneter tijdelijk van Hoogvliet naar Den Haag

20 juni 2001

De sculptuur wordt het topstuk van de tentoonstelling "Carnaval des Animeaux" op het Lange Voorhout.

Op woensdag 20 juni 2001 wordt vanaf 11.45 uur de sculptuur La Tamanoir (De Miereneter) van de inmiddels overleden kunstenaar Alexander Calder opgehaald voor transport naar Den Haag. Het beroemde kunstobject staat sinds 1965 op het grasperk aan de Aveling en de Venkelweg en wordt voor de periode van 20 juni tot 12 september 2001 uitgeleend aan de stichting Het Voorhout van de Beeldende Kunst II te Den Haag, die gedurende deze periode de tentoonstelling `Carnaval des Animeaux' organiseert op het Lange Voorhout te Den Haag. De stichting beschouwt het kunstwerk uit Hoogvliet als het topstuk van de tentoonstelling. De uitleen gaat gepaard met een tegenprestatie van de eerdergenoemde stichting, die alle leerlingen van scholen in Hoogvliet een kunstprogramma rond de tentoonstelling zal aanbieden.

Hoewel de sculptuur uiterst omzichtig door een speciaal bedrijf getransporteerd zal worden is voor alle veiligheid over de gehele periode van uitlening toch een waarde aan de verzekering opgegeven van 2 miljoen gulden. De tentoonstelling moet vóór Prinsjesdag verwijderd zijn van het Lange Voorhout, zodat de deelgemeente zijn Miereneter nog dit jaar in Hoogvliet terug verwacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie