Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Suzuki Wagon R+ scoort goed in Consumentengids

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

20-6-2001

Suzuki Wagon R+ scoort goed in Consumentengids

De Consumentengids schildert de Suzuki Wagon R+ in een vergelijkingstest van MPVs af als een compact ruimtewonder. De Suzuki krijgt met name voor motor en versnellingsbak lof toegezwaaid en heeft volgens de testers een aantrekkelijke prijs.

Zes nieuwe MPVs staan in de schijnwerpers in de Consumentengids no.6(juni 2001). De Wagon R+ en diens evenknie de Agila worden voorgesteld als nieuwkomers in de categorie mini-ruimteauto. Door hun vierkante vorm bieden ze binnenin meer ruimte dan gemiddeld, luidt het commentaar in de Consumentengids.

De 1,3-liter zestienkleppenmotor van de Wagon R+ blinkt uit door zijn prestaties en zijn lage brandstofverbruik. Verder krijgt de beveiliging van de auto tegen inbraak de beoordeling goed. De testers constateren dat op andere punten best wensen overblijven, maar dat die alleen zijn in te vullen door te kiezen voor een duurdere MPV van een ander merk. De twee geteste mini-ruimteautos lijken op elkaar maar onze voorkeur gaat uit naar de Suzuki Wagon R+ vanwege de prijs en de plezierige motor, concludeert de Consumentengids dan ook tot besluit.

Suzuki levert zijn ruimtewonder Wagon R+ voor een prijs van f 21.499,- (Euro 9.755,82) in de uitvoering 1.3 GA. De 1.3 GL kost f 23.499,-(Euro 10.663,38). De versie met automaat komt op f 26.499,- (Euro 12.024,72.) ABS en airco zijn als optie verkrijgbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie