Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef met rijbaanscheiding N206 Noordwijkerhout

Datum nieuwsfeit: 20-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

20-06-2001

Proef met rijbaanscheiding N206 Noordwijkerhout

De provincie Zuid-Holland gaat een proef nemen om de N206 bij Noordwijkerhout veiliger te maken. Ondanks de dubbele doorgetrokken streep wordt er regelmatig ingehaald, wat levensgevaarlijke situaties oplevert. In het belang van de weggebruiker wordt nu gekeken hoe de veiligheid kan worden verhoogd door het aanbrengen van flexibele geleidebakens.

De verkeersveiligheid op de N206 vormt al jaren een aandachtspunt. Eerdere maatregelen leverden weinig effect door uitvoeringstechnische problemen en vernieling. Om de verkeersveiligheid op het enkelbaans gedeelte van de weg tussen Katwijk en de provinciegrens met Noord-Holland te verbeteren is met de leverancier is nu afgesproken om een proefvak in te richten van 4 verschillende
rijbaanscheidingselementen die op drie verschillende manieren worden bevestigd.

Maandag 25 juni a.s. zal worden gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. Dit neemt ongeveer vier dagen in beslag. De werkzaamheden vinden plaats op en nabij de as van de weg waardoor het noodzakelijk is om het gedeelte van de provinciale weg tussen de Herenweg en Ruigenhoek in Noordwijkerhout, volledig af te sluiten voor motorvoertuigen.

Om de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken is er voor gekozen het verkeer buiten de spitsuren (tussen 09.00 en 15.30 uur) om te leiden.
Een volledige afsluiting is ook noodzakelijk als gevolg van de aangescherpte ARBO-richtlijnen voor het veilig werken op en langs de weg.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werkzaamheden zal de afsluiting eventueel eerder worden opgeheven. Het verkeer wordt omgeleid d.m.v. routeborden, via de parallelvoorziening.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie