Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Documentaire over Mantelzorg op TV-West

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

"Mantelen is een zorg"

19-06-2001

Documentaire over Mantelzorg
"Mantelen is een zorg"

Op donderdag 21 juni zendt TV West tussen 17.30 en 19.00 uur de documentaire "Mantelen is een zorg" uit. De documentaire is in opdracht van de provincie Zuid-Holland vervaardigd met het doel de mantelzorger uit de anonimiteit te halen. De provincie Zuid-Holland telt ongeveer 300.000 mantelzorgers. Dit zijn mensen die zorgen voor een zieke partner, familielid of kennis. Dit is onbetaald werk en wordt naast of zonder thuiszorg gedaan. Omdat veel mantelzorgers niet weten dat ze mantelzorger zijn en hierdoor ook niet op de hoogte van de mogelijkheden die hun geboden worden door steunpunten Mantelzorg en de Regionale Mantelzorg Oganisaties (RMO's) heeft de provincie dit initiatief opgepakt. Zo weten mantelzorgers niet dat er mantelzorgcafé's bestaan waar zij met lotgenoten kunnen spreken. De bedoeling is dat de videofilm bij de steunpunten en RMO's uitgeleend of getoond worden zodat mantelzorgers en andere hulpverleners in de zorg geïnformeerd worden.

De videofilm is één van de initiatieven van de provincie Zuid-Holland in het kader van dit Themajaar Mantelzorgers en Vrijwilligers. In 2000 startte de provincie met de thematische aanpak middels het themajaar Senioren. In het themajaar Mantelzorgers en Vrijwilligers staan vier thema's centraal: beeldvorming, praktische ondersteuning, belangenbehartiging van de mantelzorger en specifieke aandacht voor vrijwilligers.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie