Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KPNQwest levert NORDUnet 2,5Gbit/s backbone oplossing

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Bron: KPNQwest NV
Zoek soortgelijke berichten
KPNQwest NV


- PERSBERICHT -

Hoofddorp, 21 juni 2001

KPNQwest levert NORDUnet 2,5Gbit/s backbone oplossing

· Interconnectie van NORDUnet verhoogd naar 2,5 Gbit/s met een schaalbaarheid tot 10 Gbit/s · Contract van minimaal EUR 7,2 miljoen

KPNQwest, het toonaangevende pan-Europese internet datacommunicatiebedrijf, heeft een contract met NORDUnet van minstens EUR 7,2 miljoen afgesloten. NORDUnet is het researchnetwerk van Scandinavië, en Centraal- en Oost-Europa.

NORDUnet heeft KPNQwest gevraagd een combinatie-oplossing van IP Transit en Managed Broadband services naar de VS te leveren, met een back-up verbinding naar Europa. De 2,5 Gbit/s backbone is voor Europa de eerste 2,5 Gbit/s toegang tot de Amerikaanse data-infrastructuur. De backbone verschaft NORDUnet toegang tot het openbare internet, andere Amerikaanse researchnetwerken en Startap, een internationaal uitwisselingspunt voor researchnetwerken.

Het contract met NORDUnet volgt op het recent aanlichten van de 4500 km lange Nordic Ring van KPNQwest. De Nordic Ring is een zichzelf herstellende OC-196 glasvezelring met een capaciteit tot 100 Terabit/s, mits volledig in gebruik. Deze ring verbindt zes Scandinavische steden naadloos met 44 andere steden op het EuroRings-netwerk van KPNQwest. Tevens krijgt NORDUnet hiermee verbinding met 150 steden op het Noord-Amerikaanse glasvezelnetwerk van Qwest.


*We hebben het netwerk van KPNQwest gekozen vanwege de kwaliteit van haar dienstverlening en concurrerende positie,* aldus Peter Villemoes, algemeen directeur van NORDUnet. *In de eerste plaats biedt het ons een ongeëvenaarde uitgangspositie en toekomstige schaalbaarheid. Ten tweede profiteren onze gebruikers van het ingebouwde herstelvermogen van het netwerk. Daarnaast zorgt de directe relatie met Qwest voor rechtstreeks dataverkeer met de VS. Dit leidt tot meer efficiency en bereik.*

*Klanten als NORDUnet zijn perfect in staat de kwaliteit van onze mondiale netwerkoplossingen voor gebruikers van hoge bandbreedte te beoordelen,* aldus Jack McMaster, CEO van KPNQwest. *Het feit dat de EuroRing overtuigend geslaagd is, is een bewijs van het uitstekende ontwerp en de goede interconnectie van ons pan-Europese netwerk en de onlangs voltooide Nordic Ring.*
NORDUnet
NORDUnet A/S is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de backbone van het Scandinavische researchnetwerk, en heeft meer dan een miljoen eindgebruikers in de Noord-Europese landen. NORDUnet ondersteunt het onderzoeks- en onderwijsveld in Noord-Europa en heeft een totale internationale bandbreedte van ongeveer 12 Gbit/s die verbonden is met de node in Stockholm. NORDUnet gebruikt moderne netwerkapparatuur en is een van de meest geavanceerde backbones voor researchnetwerken ter wereld. NORDUnet A/S is een besloten vennootschap in handen van overheidsinstellingen binnen het hoger onderwijs in Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Website: www.nordunet.net.

KPNQwest
KPNQwest (NASDAQ & ASE: KQIP) is een toonaangevende, pan-Europese leverancier van datacentrische diensten, die zijn gebaseerd op het Internet Protocol (IP). KPNQwest maakt gebruik van een technologisch geavanceerd, high-capacity glasvezelnetwerk van 20.000 km lengte, dat 50 steden door geheel Europa verbindt. Dit netwerk levert een volledige portefeuille van datacentrische diensten op IP basis én overige geavanceerde telecommunicatiediensten. KPNQwest is een van de grootste zakelijke ISP's in Europa met activiteiten in 15 landen. Op haar glasvezelnetwerk bezit KPNQwest 15 CyberCentra en twee regionale mega-CyberCentra in werking en een derde onder constructie, om web-hosting, application sharing en diensten op het gebied van telehousing te kunnen leveren. Website: www.kpnqwest.com

De Nordic Ring van KPNQwest
De Nordic Ring is de vijfde * en tevens de grootste * van de zeven OC-192 zelfherstellende ringen in het EuroRings-netwerk van KPNQwest. Het glasvezelnetwerk levert high-speed interconnectie aan Stockholm, Kopenhagen, Göteborg, Helsinki, Malmö en Oslo. De ring bestaat uit 96 glasvezeldraden, en is in staat om 80 kleuren per draad te leveren met een snelheid van maximaal 10 Gbit/s per kleur. Verder bevat de ring 38 repeater huts, re-generator stations, betrouwbare energiebronnen en back-ups om full redundancy en interconnectie te garanderen. Het netwerk zal ook een hefboomwerking hebben op de Noord-Amerikaanse infrastructuur van moedermaatschappij Qwest om naadloze interconnectie en volledige netwerkinteroperabiliteit aan meer dan 150 grote steden in de VS te leveren. Het netwerk wordt versterkt met meer dan 240 tier-one, transit-free peering contracten, ongeëvenaarde bandbreedte en connectiviteit om Amerikaanse, Europese en mondiale klanten te ondersteunen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Rory Day Corporate Communications * KPNQwest Tel: +31 23 569 5011 Email: (rory.day@kpnqwest.com)
Rami Heinisuo Information service manager - NORDUnet Tel: +358 400 980 008 Email: (Rami.Heinisuo@nordu.net)
Jerry Yohananov KPNQwest Investor Relations Tel: +31 23 568 7602 Email: (jerry.yohananov@kpnqwest.com)

In dit bericht kunnen mededelingen voorkomen inzake de toekomst, die enig risico en enkele onzekerheden bevatten. Deze mededelingen kunnen aanzienlijk verschillen van de eigenlijke toekomstige gebeurtenissen of resultaten. Wij wijzen de lezers op de geschreven prospectus in verband met het oorspronkelijke aanbod en de betreffende registratieverklaring die door KPNQwest bij de 'Securities and Exchange Commission' (SEC) is gedeponeerd, die de belangrijke risicofactoren vaststelt, waardoor de feitelijke resultaten kunnen verschillen van de resultaten die voorkomen in de toekomstverklaringen, w.o. het uitblijven van tijdige voltooiing van het voorgenomen netwerk, het uitblijven van het verwachte verhoogd gebruik van het Europese Internet, aanzienlijke concurrentie, snelle technologische veranderingen en tegenslagen op het gebied van wet- en regelgeving. KPNQwest verplicht zich geenszins om openlijk wijzigingen aan enige toekomst verklaring te publiceren die een weergave bieden van gebeurtenissen of omstandigheden na het tijdstip hiervan of het plaatsvinden van onvoorziene gebeurtenissen.

Deze communicatie is geen basis tot verkoop of poging tot aanbieding of koop van aandelen, en kan evenmin dienen tot verkoop van deze aandelen in staten, waar een dergelijke aanbieding, verzoek of verkoop van aandelen onwettig is voordat deze zijn geregistreerd of gekwalificeerd in overeenstemming met de beurswetten van een zodanige staat of rechtssysteem.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie