Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Peugeot 307 wint AMbitie-prijs 2001

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Peugeot Nederland

Peugeot 307 wint AMbitie-prijs 2001
Peugeot Boxer af fabriek op aardgas
Peugeot 307 wint AMbitie-prijs 2001
Peugeot Boxer af fabriek op aardgas
Peugeot introduceert de Boxer CNG, de eerste bestelauto die af fabriek is voorzien van een aardgasinstallatie. Het Franse merk bevestigt hiermee haar pioniersrol in aardgasautos, want al in de jaren tachtig was het mogelijk om de Peugeot J5 van een aardgasinstallatie te voorzien.

De Peugeot Boxer CNG rijdt zowel op benzine als op aardgas. De basis voor de Boxer CNG is de tweeliter benzine-uitvoering. Op het dashboard zit een groene schakelaar voor het rijden op aardgas of benzine en een drukmeter die de gasvoorraad aangeeft. De tank bevindt zich in een speciale kist achter de metalen scheidingswand. Omdat aardgas bij normale temperaturen niet vloeibaar kan worden gemaakt, wordt het onder een druk van 200 bar samengeperst. De tank heeft een inhoud van 155 liter en is toereikend voor een gemiddelde actieradius van 350 kilometer.

Goed voor het milieu
Aardgas is een bijzonder schone brandstof, want de uitlaatgassen van een aardgasauto bevatten veel minder CO2, koolmonoxide en stikstofoxiden dan de uitlaatgassen van een benzine- of dieselmotor. Aardgas wordt als gasvormige brandstof altijd optimaal gemengd met de inlaatlucht. De verbranding verloopt hierdoor vollediger dan bij benzine- of dieselmotoren.

Deze schonere verbranding is niet alleen gunstig voor de motor, vooral het milieu is er bijzonder bij gebaat. Het aandeel onverbrande of gedeeltelijk verbrande koolwaterstoffen is vrijwel nul. Daarnaast bevat aardgas relatief minder koolstof waardoor de uitstoot van het broeikasgas CO2 25 procent lager is dan bij een vergelijkbare auto op benzine.

Vooral voor bedrijven met meerdere autos is het rijden op aardgas bijzonder aantrekkelijk. De kosten van een eigen tankinstallatie kunnen dan gemakkelijk worden terugverdiend door de lagere brandstofkosten. De prijs van aardgas bedraagt minder dan een vijfde van de prijs van een liter benzine. De interesse in aardgas als brandstof is voor bepaalde bedrijven dan ook mede door de sterk gestegen prijzen voor benzine en diesel gegroeid.

De Expert en Partner zijn vooralsnog uitsluitend met achteraf ingebouwde aardgasinstallatie leverbaar. De verwachting is echter dat ook de Partner binnen afzienbare tijd af fabriek met een aardgasinstallatie aangeschaft kan worden. De garantievoorwaarden blijven bij een auto met een af fabriek of achteraf ingebouwde installatie ongewijzigd.

De Boxer 320 LH CNG is er vanaf NLG 48.700/EUR 22.099,10 (excl. BTW) Zijn grotere broer, de 350 LH kost NLG 1.500 / EUR 680,67 (excl. BTW) meer.

Utrecht, 21 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie