Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PATnet Conferentie Universiteit Leiden

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

PATnet Conferentie

Persbericht 41

Op 21, 22 en 23 juni 2001 wordt in Leiden de jaarlijkse Public Administration Theory Network (PATNet) Conferentie gehouden. Bestuurskundigen uit de hele wereld zullen onderzoek en ontwikkeling in openbaar bestuur en bestuurswetenschap bediscussiëren.

De conferentie heeft als thematiek: "Changing Discourse: Democracy, Institutions and Civic Space". Naast de 'keynote speakers' professor Barbara Czarniawska (Goteborg University) en professor Maarten Hajer (University of Amsterdam) wordt in 37 verschillende sessies een breed scala aan onderwerpen besproken. De thema's zijn:

public administration as both discourse and practice reconceptualizing public administration empowering the citizen
responses to organizational and social fragmentation moving from government to governance
administration, self-administration, anti-administration the democratic administrator
the eroding boundaries between public and private

Het zogenaamde PATNet is opgericht in 1978 en houdt dit jaar voor het eerst haar jaarlijkse conferentie buiten de VS. PATNet is van oorspong een verband van Amerikaanse bestuurskundigen maar is inmiddels een internationale organisatie. De participanten kenmerken zich door een grote diversiteit in benadering van het openbaar bestuur. Het is een van de weinige verbanden waarbinnen ook alternatieve stromingen ruimschoots aan bod kunnen komen (kritische theorie, post-modernisme, feminisme, naast de meer positivistische stromingen).

Er bevinden zich bestuurskundigen van grote naam onder de deelnemers (zoals George Frederickson, John Rohr, Gary Wamsley en Wolfgang Seibel). De conferentie heeft naar schatting 160 deelnemers. Ongeveer de helft komt uit de VS, eenderde uit Europa en de rest van elders (Australië, Afrika, Azië).

De conferentie wordt georganiseerd vanuit het Departement Bestuurskunde te Leiden (dr. Henk Wagenaar) en de Pionier onderzoeksgroep 'The Renaissance of public administration" (dr. Petra Schreurs en dr. Mark Rutgers). De Nederlandse Onderzoekschool voor Bestuurskunde sponsort de conferentie.

Voor algemene informatie en het programma van de conferentie: www.leidenuniv.nl/patnet2001

Voor informatie over het PATNet: www.pat-net.org/

Voor nadere informatie en toelichting: Mark Rutgers 071-5273751/3888 (Rutgers@Leidenuniv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie