Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enterprise en Cambio Deventer verhuizen

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

ENTERPRISE EN CAMBIO GAAN VERHUIZEN

NIEUW TELEFOONNUMMER KLUSSENDIENST

Stichting wijkaanpak Enterprise, wijkmilieubedrijf Cambio en de Klussendienst verhuizen naar een nieuw pand aan de Diepenveenseweg 1b. Daardoor zijn zij donderdag 21 en vrijdag de 22 juni telefonisch niet te bereiken. Vanaf maandag 25 juni zijn de instellingen weer volop in bedrijf. De Klussendienst is voortaan te bereiken onder een nieuw telefoonnummer: 676816. Enterprise blijft bereikbaar onder nummer 676822 en Cambio onder nummer 622210.

De laatste maanden heeft de bouw- en klussendivisie van Enterprise het voormalige Volker-Stevin pand achter het postkantoor grotendeels in eigen beheer verbouwd en opgeknapt. Daarbij heeft het bedrijf financiële steun ontvangen van het Juliana Welzijn Fonds en het fonds Van den Santheuvel Sobbe, die respectievelijk vijftigduizend gulden (? 22.689,01 ) en 7500 gulden (? 3.403,35) doneerden.

In het nieuwe pand beschikt Enterprise over een timmerwerkplaats, een loods, magazijnruimte, een garage en kantoren. Ook is er ruime parkeergelegenheid. Het huisvestingsprobleem van Cambio, dat het pand aan de Boxbergerweg vanwege sloopplannen moet verlaten, is hiermee opgelost. Het kantoor van Enterprise aan het Deltaplein wordt opgeheven.

Stichting Wijkaanpak Enterprise is in december 1998 opgericht om (toen nog) zes kleine initiatieven op het gebied van buurtbeheer, leefbaarheid, arbeidsreïntegratie en bewonersparticipatie te bundelen en van een professionele bedrijfsvoering te voorzien. In de startfase is het project gefinancierd met geld uit het Europees Sociaal Fonds, gemeente Deventer, wijkteams en Raster welzijnsgroep. Na twee jaar staat Enterprise volledig op eigen benen en biedt aan tachtig voormalig werklozen leerzaam en maatschappelijk nuttig werk. Enterprise is nu het overkoepelende bedrijfsbureau voor de wijkwerkbedrijfjes Cambio, 3-Slag, Unit4You, High5, Buiten6, Shine, Groene werkplaats, St!p, Klussendienst en Travel. Enterprise zorgt in samenwerking met bewoners, gemeente, Circulus, woningcorporaties en andere instellingen voor schone straten en levert tal van diensten aan non-profit instellingen en particulieren met een krappe beurs.

Dagelijks zijn er in alle wijken van Deventer veegploegen van Cambio actief. Zowel volgens vaste schema?s als op afroep van bewoners bestrijden zij zwerfvuil, onkruid en hondenpoep. Vier keer per jaar houdt Enterprise samen met gemeente en instellingen een bewonersactie in het kader van ?Deventer Schoon? de voorjaarsactie ?Opgeraapt staat netjes? tegen zwerfvuil. In de zomer is er een actie tegen onkruid, in het najaar volgt de bladactie ?Alle bladeren verzamelen? en op Nieuwjaarsdag organiseert Enterprise de ?Oliebollenactie? waarbij alle vuurwerkrestanten worden opgeruimd. Samen met bewoners legt ?De Groene Werkplaats? geveltuintjes en kleinschalig buurtgroen aan. Verenigingen en andere non-profitorganisaties worden door de bouwgroep ondersteund bij het onderhoud van hun accommodatie, en voor asielzoekers worden er woningen ingericht. De klussendienst levert praktische diensten aan huis voor met name ouderen en mensen met een handicap. Travel doet kleine vervoersklussen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie