Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris defensie bezoekt Paris Airshow

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Staatssecretaris bezoekt Le Bourget

20-06-2001

Persmededeling van het Ministerie van Defensie DV/PM26

Staatssecretaris H.A.L van Hoof van Defensie brengt morgen een bezoek aan de Paris Airshow op vliegveld Le Bourget. Het bezoek staat vooral in het teken van de brede Nederlandse oriëntatie op de opvolging van het F-16 jachtvliegtuig. Op Le Bourget zal de bewindsman onder meer de stands van Dassault, Eurofighter, Lockheed Martin en Boeing bezichtigen.

In het kader van zijn oriëntatie was Van Hoof vorige week nog in de Verenigde Staten waar hij onder meer het zogeheten JSF Project Office, Boeing (producent van de JSF X 32 en de F/A-18 E/F) en Lockheed Martin (de advanced F-16 en de JSF X 35) bezocht. Eerder bracht Van Hoof al bezoeken aan de fabrieken van de andere kandidaten die in aanmerking komen voor de opvolging van de F-16: Dassault in Frankrijk (de Rafale), EADS in Duitsland (de Eurofighter), en Saab in Zweden (de Gripen).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie