Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 21-06-2001 Politieberichten van 20/6 (13.00 uur) t/m 21/6 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak horecagelegenheid
Woensdag tussen 04.00 en 07.30 uur werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Grote Hoogstraat. Via een raam aan de voorzijde kwam men het pand binnen. Uit het restaurant werden 13 flessen whisky en een mobiele telefoon weggenomen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: onder invloed
Woensdag omstreeks 14.35 uur werd op de Merelstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 780 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto van de bestuurder werd in beslag genomen.

Hemrik: inbraak wijkgebouw
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in het wijkgebouw aan de Engbert Pierswei. De toegangsdeur werd met grof geweld opengetrokken en vernield. Het gehele pand werd doorzocht. De sigarettenautomaat werd vernield en de pakjes sigaretten (ongeveer 500 pakjes) werden weggenomen. Ook alle sterke drank, een magnetron, glazen schalen, enkele dozen koffie, dozen met tubes mayonaise en kleingeld werden meegenomen. De beheerster, een 54-jarige inwoonster van Hemrik, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: verkeerscontrole
Woensdag tussen 09.00 en 12.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Heliconweg. Er werd speciaal gelet op het dragen van de autogordel. 29 bestuurders waren in overtreding en kregen hiervoor een proces-verbaal.

Harlingen: aanrijding met drank
Woensdag omstreeks 19.55 uur vond op de Brouwerstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Er was alleen materiele schade. Een 38-jarige inwoner van Harlingen was met zijn auto achteruit gereden en daarbij in botsing gekomen met een achter hem geparkeerde personenauto, die eigendom was van een 24-jarige inwoner van Harlingen. De veroorzaker, die dit ontkende, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 245 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Drachten: aanrijding licht gewonde
Woensdag omstreeks 20.55 reed een 19-jarige inwoner van Groningen met zijn auto over de Zuiderhogeweg. Ter hoogte van het fietspad met de Gauke Boelensstraat reed hij door het rode verkeerslicht en kwam toen in botsing met een fietsster, die over het fietspad reed en op dat moment groen licht had. De fietsster, een 16-jarige inwoonster van Boornbergum, wilde de Zuiderhogeweg oversteken in de richting van de Lauwers. Het meisje werd met knieklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Drachten: brandje
Woensdag omstreeks 19.00 uur kwam er een brandmelding binnen van een woning aan het Kaatsveld. De woning werd verbouwd en dakdekkers waren `s-middags bezig geweest. Vermoedelijk is er toen een vonk onder de dakpannen in het isolatiemateriaal terechtgekomen, waarna het onder de pannen begon te smeulen. Er ontstond rookontwikkeling waarna de brandweer werd gebeld, die het brandje snel onder controle had.

Terschelling: belediging
Woensdag omstreeks 21.55 uur werd een 30-jarige inwoner van Leeuwarden op de Hoofdweg aangehouden ter zake belediging. De verdachte zat als passagier in een taxibusje en stak tijdens het passeren zijn middelvinger op naar agenten, die op dat moment bezig waren met een snelheidscontrole op het eiland. De verdachte werd uit het busje gehaald en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Franeker: brandstichting Groot Lankum
Woensdag omstreeks 21.35 uur kwam er een melding binnen dat er brand zou zijn in het Psychiatrisch ziekenhuis `Groot Lankum`. De brand was ontstaan in een slaapkamer en daarna overgeslagen naar een andere kamer. De brandweer, die snel ter plaatse was, had het vuur omstreeks 21.45 uur onder controle. Tijdens de brand waren 16 patiënten en vier begeleiders in het gebouw aanwezig. Het gebouw werd ontruimd. Zes medewerkers die voor de ontruiming hadden gezorgd en die rook hadden ingeademd, zijn voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid. Van de patiënten liep niemand letsel op. Uit onderzoek kwam naar voren dat de brand vermoedelijk was aangestoken door een 48-jarige patiënt De man is aangehouden en ingesloten.

Makkinga: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.20 uur werd op de Bercoperweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Nijeberkoop, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 640 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Midsland: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.40 uur werd op de Westerburen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Amsterdam, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Dokkum: mishandeling
Donderdag omstreeks 00.50 uur kreeg een 47-jarige inwoner van Dokkum aan de bar van een horecagelegenheid aan de Koningstraat plotseling een klap met een bierfles/glas. De klap werd gegeven door een 31-jarige inwoner van Harlingen, die naast de Dokkumer aan de bar zat. Het slachtoffer liep een snee in zijn neus op en zijn bril werd vernield. Wat de aanleiding tot de mishandeling is geweest, is op dit moment nog niet duidelijk. Zowel het slachtoffer als de verdachte moeten nog worden gehoord. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.15 uur werd op de Groeneweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 385 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Terschelling: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.55 uur werd op de Hoofdweg een bestuurder van een brommobiel gecontroleerd. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Delft, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 310 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Donderdag omstreeks 02.00 uur werd op de Hoofdweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Kinnum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 310 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Sneek: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.30 uur kwam er een melding dat de op de Leeuwarderweg een bestuurder zou rijden, die onder invloed zou zijn. De auto aan de kant gezet en het bleek dat de auto werd bestuurd door een 37-jarige inwoonster van Sneek. De vrouw was onder invloed van alcoholhoudende drank. Bij het uitstappen moest zij zich vasthouden om niet te vallen. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau saboteerde zij de blaastesten en daarna weigerde zij iedere medewerking. Het rijbewijs van haar werd ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: autobrand
Donderdag omstreeks 03.15 uur werd gemeld dat een auto in de brand zou staan op de Wieken. Toen de patrouille ter plaatse kwam, stond de personenauto, een Opel Kadett, in lichterlaaie. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto, eigendom van een 40-jarige inwoonster van Sneek, brandde in zijn geheel uit. Naast de uitgebrande auto stond nog een personenauto, eigendom van een 37-jarige inwoonster van Sneek, die ook brandschade opliep. Uit het onderzoek kwam vast te staan dat de brand was aangestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...