Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Groningen: na ongeluk gevluchte vrouw opgepakt

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diversen 21-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 21 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: veroorzaker ongeval rijdt door
Een 27-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Turfsingel in Groningen. De vrouw passeerde op haar fiets twee stilstaande bussen. Ze werd daarbij aangereden door een haar achteropkomende auto. De vrouw kwam te vallen en liep enkele oppervlakkige verwondingen op die ter plaatse door ambulancepersoneel konden worden behandeld. Haar fiets werd door de auto overreden. De bestuurder van de witte personenauto, vermoedelijk een vrouw, reed na het ongeval door. Een getuige reed achter de auto aan en wist een goed signalement aan de politie te verstrekken, inclusief het kenteken van de auto. Later in de middag zag een politiepatrouille de auto rijden op de Noorderhaven in Groningen. De achtervolging werd ingezet en omdat de bestuurster van de wagen direct daarop in het verkeer kwam vast te staan kon ze onmiddellijk worden aangehouden. De vrouw, een 30-jarige inwoonster van Groningen, werd overgebracht naar het politiebureau. In haar auto werd een tas met een grote hoeveelheid medicijnen aangetroffen. De tas bleek bij onderzoek woensdagmorgen te zijn gestolen uit een auto van een Groningse apotheek, die geparkeerd stond aan het Hanzeplein in Groningen. Ook werden in de auto computerrandapparatuur, een radio-cd-speler en persoonsbescheiden van een Duitse vrouw aangetroffen. De spullen zijn vermoedelijk ook van diefstal afkomstig. De verdachte verkeerde zwaar onder invloed van drugs en medicijnen. Ze is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Groningen: man mishandeld door ex-vriend vriendin Bij een ruzie in een woning aan de Cortinghpoort in Groningen is woensdagmiddag een 35-jarige man uit Groningen gewond geraakt. Het slachtoffer werd in de woning van zijn 26-jarige vriendin geslagen door diens 29-jarige ex-vriend. Die is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis. De oorzaak van de ruzie ligt in de relationele sfeer. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Groningen: belediging
Wegens belediging van twee agenten heeft de politie woensdagmorgen in de W.A. Scholtenstraat in Groningen een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op een bromfiets en maakte het bekende middelvinger gebaar naar twee op de fiets surveillerende politiemensen. Daarbij schold hij één van de agenten meerdere keren uit. De man is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: bromfiets in beslag genomen
De politie heeft woensdagmorgen bij een routinecontrole in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen de bromfiets van een 27-jarige vrouw uit Groningen in beslag genomen. Bij de controle bleek dat het framenummer van de brommer was vervalst. Volgens de verklaring van de vrouw is zij al meerdere jaren eigenaresse van de bromfiets en heeft zij het voertuig te goeder trouw gekocht. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden
Na een ruzie in de Polderstraat in Groningen heeft de politie woensdagavond een 29-jarige Groninger aangehouden. De man, die tegenover de politie verklaarde al langere tijd te worden lastig gevallen door jongeren uit de buurt, kreeg om nog onduidelijke redenen ruzie met twee straatgenoten. De politie werd door omwonenden gewaarschuwd en bij de komst van de politie zagen de agenten dat de verdachte iemand met een stuk hout op de rug sloeg. Het slachtoffer probeerde de verdachte vervolgens, geholpen door een tweede man, te lijf te gaan. De partijen konden met behulp van een politiehond uit bij elkaar uit de buurt worden gehaald. De verdachte is naar het politiebureau gebracht. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man is aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar de problemen.

Groningen: overval op winkel
Twee nog onbekende mannen hebben woensdagavond een overval gepleegd op een medewerkster van een kledingwinkel in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. De mannen kwamen de winkel binnen kort nadat een klant de zaak had verlaten. Ze bedreigden de 37-jarige winkelmedewerkster met een mes en eisten geld. Omdat de vrouw de kassa niet open kon krijgen eisten ze haar portemonnee Die had ze echter niet bij zich. De overvallers verdwenen daarop met medeneming van de mobiele telefoon van de vrouw. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden
Donderdagmorgen heeft de politie op de Gideonweg in Groningen een 47-jarige Groninger aangehouden. De man reed met zijn auto op de Bornholmstraat met hoge snelheid een politiepatrouille tegemoet. Op de Gideonweg kon hij worden achterhaald. Bij controle bleek dat de man nog geldboetes had openstaan voor een bedrag van bijna 500 gulden. Hij kon niet betalen en is aan het bureau overgedragen aan de Parketpolitie. De man is ingesloten.

Groningen: Duitser onder invloed
Een 18-jarige Duitse automobilist uit Papenburg is donderdagmorgen op de Van Iddekingeweg in Groningen door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek dat de man teveel had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees 1.3 promille alcohol uit. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man een boete van 1400 gulden opgelegd. Zijn telefonisch gewaarschuwde vader bracht het geld naar het politiebureau in Groningen waarna de jongeman mocht gaan.

Groningen/Marum: rijbewijzen kwijt na snelheidsovertredingen De politie heeft woensdagavond de rijbewijzen ingevorderd van twee inwoners van Groningen. Een 26-jarige Groninger reed met een snelheid van 183 km per uur in zijn auto over de A7 (max. snelheid ter plaatse 120) bij Marum. In Groningen werd hij aan de kant gezet en bekeurd. Zijn auto moest hij bij de politie achterlaten. Op de Noordzeeweg weg betrapte een motoragent een 39-jarige motorrijder. Die reed met een snelheid van 163 km per uur (max. snelheid ter plaatse 100) in de richting van de Stad. Ook hij moest zijn motor laten staan. Tegen beide weggebruikers is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Duitsers met drugs
Drie Duitse mannen in de leeftijd van 18 en 21 jaar uit Barssel zijn woensdagavond door de politie aangehouden aan het Schuitendiep in Groningen. De mannen zaten gedrieën in een auto. Naast de auto, half in een portierraam, stond een andere onbekend gebleven man, die er bij het zien van een politieauto spoorslags vandoor ging. De politiepatrouille controleerde de Duitse auto. In de auto, in het bezet van een 18-jarige verdachte, troffen de agenten een krappe vijf gram (vermoedelijk) heroïne aan. De drug is in beslag genomen. De mannen werden meegenomen naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn twee verdachten (18 en 21) heengezonden. De derde verdachte in wiens bezit de heroïne werd aangetroffen is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Musselkanaal: auto bijna in kanaal
De auto van een 33-jarige inwoner van Visvliet verdween woensdagavond bijna in het kanaal langs de Marktkade in Musselkanaal , nadat hij op onverklaarbare wijze achter op een geparkeerd staande personenauto botste. Omstanders konden de auto die vanaf het talud in het kanaal dreigde terecht te komen vastzetten met spankabels. Een bergingsbedrijf kon vervolgens de auto weer aan de kant takelen. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De beide autos raakten flink beschadigd door de botsing.

Stadskanaal: vrijwilllige politie houdt controle Een team van tien vrijwillige politieagenten hield woensdagavond controles op diverse plaatsen in Stadskanaal. Zo werden ruim duizend voertuigen gecontroleerd op de Esperantolaan, de Marktstraat in Musselkanaal, de Westerstraat in Ter Apel en de Weenderstraat in Vlagtwedde. In totaal werden . Ruim 100 automobilisten of inzittenden werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Verder werden diverse verkeersdeelnemers bekeurd voor het niet bij zich hebben van de autopapieren en andere mankementen aan hun voertuig. Er zijn honderden blaastesten afgenomen. In 1 geval werd een 42-jarige automobilist uit Stadskanaal betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol (1.6 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Loppersum: flinke schade bij frontale botsing
Bij een frontale aanrijding tussen twee personenautos op de Bosweg in Loppersum, ontstond woensdag flinke schade aan beide voertuigen. Beide bestuurders, een 63-jarige inwoner van Loppersum en een 42-jarige dorpsgenoot, kwamen met de schrik vrij. De 63-jarige hield vermoedelijk niet voldoende rechts waardoor de botsing ontstond. De auto van de ander kwam daardoor in de sloot terecht.

Leek: autodief opgepakt
De politie heeft woensdagmiddag een 32-jarige inwoner van De Wilp aangehouden voor de diefstal van een personenauto vanaf een parkeerplaats aan de Lindensteinlaan in Leek. Een politiesurveillance zag de man kort na de diefstal rijden in het winkelcentrum in Marum en hielden de man aan. Hij bekende het feit. Tevens bleek dat hij elders nog een fiets had gestolen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Nieuwe Pekela: bromfietser gewond
Een 19-jarige bromfietser uit Oude Pekela raakte woensdagmiddag gewond toen hij op de kruising Prunuslaan, Kerkstraat, Rondweg en Rubenslaan in Nieuwe Pekela in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 41-jarige inwoner van Nieuwe Pekela. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist verleende geen voorrang aan de bromfietser. De bromfiets raakte totaal vernield.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...