Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.00 uur
Jongens aangehouden na wilde achtervolging

UTRECHT Na een wilde rit waarbij winkelend publiek van winkelcentrum Smaragdplein aan de kant moest springen om niet te worden aangereden kon de politie woensdagmiddag rond twee uur een vijftienjarige brommerbestuurder uit Utrecht aanhouden. De jongen wilde ontkomen aan een controle van de politie. De brommer had geen verzekeringsplaatje.

De politie controleerde woensdagmiddag op de Briljantlaan op het dragen van gordels en helmen, toen een bromfietsbestuurder er probeerde aan de controle te ontkomen. Een passagier sprong van de brommer en ging er vandoor, de bestuurder gaf vol gas. Agenten op de motor zetten de achtervolging in.

De rit ging richting Smaragdplein. De brommerbestuurder reed daarbij circa zeventig km/u. Om het winkelend publiek te waarschuwen gebruikte de motoragenten geluid- en lichtsignalen. De jongeman reed met hoge snelheid tussen enkele kramen door, waarbij mensen aan de kant moesten springen om niet geraakt te worden. Uiteindelijk botste de jongeman op de Jan van Arkelweg tegen een stilstaand taxibusje. Gezien hij zich hevig verzette tegen zijn aanhouding, moesten de agenten gepast geweld gebruiken om de vijftienjarige aan te houden. Het aanwezige publiek bood diverse malen hulp aan, ook toen een motoragent ten val kwam. Hij bleek na onderzoek niet ernstig verwond.

Een eveneens wilde rit vond in het centrum van Utrecht plaats. Daar wilde rond kwart voor vier een bestuurder en twee opzittenden van een brommer ontkomen aan controle door de politie. De drie jongens, Utrechters van 19 (bestuurder), 16 en 15 jaar werden later aangehouden.

De politie wilde de brommer controleren omdat de tweewieler geen verzekeringsplaatje voerde. De bestuurder ging vanaf het Janskerkhof richting de Dom. Een aantal mensen moest aan de kant springen om niet aangereden te worden. Via de Choorstraat ging de brommer met hoge snelheid door de Steenweg. Hoewel er veel mensen waren, vielen ook hier geen gewonden. Op het Vredenburg ging de brommer met opzittenden langs marktkramen richting Hoog Catharijne. Een marktkoopman probeerde tevergeefs de bromfietser te stoppen. De bijrijders sprongen van de brommer af en renden Hoog Catharijne in. Hetzelfde deed de bestuurder, nadat hij viel. De jongens werden echter kort daarop aangehouden. De brommer was een paar weken geleden in Nieuwegein gestolen.

Gestolen motor terug

UTRECHT Agenten konden woensdagavond een zestienjarige inwoner van Utrecht aanhouden die er op een motor probeerde vandoor te gaan. s Middags was de jongeman al op de Neckardreef gesignaleerd op een crossmotor. Daarbij droeg de jongen geen helm en vanwege zijn leeftijd was bekend dat de jongen geen rijbewijs heeft. Kort na zeven uur hield de politie hem op de Maria van Hongarijedreef aan. Maandag was in Utrecht aangifte gedaan van diefstal van de motor. De eigenaar krijgt zijn motor weer terug.

Rijden onder invloed

UTRECHT Agenten hebben woensdagavond een bestuurder aangehouden die alle verkeersregels negeerde en onder invloed een auto bestuurde.

Omstreeks kwart voor elf reden de agenten op het Robert Kochplein in de richting van de Karl Marxdreef toen zij plotseling door een auto rechts werden ingehaald. De bestuurder reed met hoge snelheid in de richting van de ring Maarssen. Ter hoogte van een flitspaal remde de bestuurder hard af om vervolgens na het passeren van de paal weer vol gas te geven.

Wederom haalde hij een voertuig rechts in. Ter hoogte van het Ghandiplein moest hij stoppen voor het rode verkeerslicht., De agenten stapten uit en spraken de man aan op zijn rijgedrag. De man werd gesommeerd zijn voertuig aan de kant van de weg te plaatsen. Tijdens het gesprek merkten de agenten dat de 49-jarige bestuurder uit Maarssen naar alcohol rook.

Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had om een voertuig te besturen en werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een setje bekeuringen voor onder andere het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van de autogordel, het negeren van een rood verkeerslicht en het rijden onder invloed, werd de Maarsenaar met een rijverbod van vijf uur naar huis gestuurd.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond kreeg de politie een melding van een getuige die zojuist had gezien dat er werd ingebroken in een geparkeerd voertuig op de Larixstraat.

Omstreeks half twaalf rende een groepje van drie jongens weg bij het zien van de politie. Na een korte achtervolging hield de politie aan de hand van het opgegeven signalement de verdachte aan.

De 17-jarige Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau en daar ingesloten.

Gestolen fiets terug
UTRECHT Een agent die woensdagmiddag rond half vijf een bromfietser wilde controleren op bezit van zijn certificaat, werd door een fietser tegengehouden, waarop de bromfietser er vandoor ging. De bromfietser had echter al verklaard geen certificaat te hebben en was bekend bij de politie. De zeventienjarige jongeman uit Utrecht krijgt hiervoor, en voor het niet dragen van de helm, nog een bekeuring. De jongeman die de politie belemmerde, een eveneens zeventienjarige Utrechter, werd later op het Minhof aangehouden. De fiets waarop hij reed bleek enige dagen gelden in Utrecht gestolen te zijn. Doordat de eigenaresse aangifte had gedaan, kon de fiets bij haar worden terugbezorgd. De jongeman moet zich voor de rechter verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie