Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Manipulatie farmaceutische industrie schaadt patiënten

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Den Haag, 21 juni 2001

Door beïnvloeding van onderzoek en artsen, wordt niet altijd een objectieve keuze gemaakt voor het meest geschikte geneesmiddel. 'De farmaceutische industrie heeft een veel te dikke vinger in de pap van het medisch wetenschappelijk onderzoek. Zij bepaalt niet alleen wat onderzocht wordt, maar stuurt ook de uitkomst van geneesmiddelenonderzoek. De academische vrijheid, onafhankelijkheid en integriteit is aangetast', aldus SP-kamerlid en epidemioloog Kant. 'Dat artsen meedoen aan dit gesjoemel - zoals ook in de uitzending van Zembla blijkt - is schokkend. De rechtstreekse financiële banden moeten doorgesneden worden'. De politiek mag zich niet langer ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie