Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Wageningen boos over slingeractie theatergroep

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

rondje SLECHT VOORBEELD

Op vrijdag 15 juni heeft, in het kader van de 50e verjaardag van het IAC, een franse theatergroep in de Wageningse binnenstad een actie gehouden waarbij grote hoeveelheden zilveren en blauwe slingers en confetti het luchtruim in werden gezonden. Dit materiaal is in het hele centrum en soms nog verder verspreid geraakt. Even een spectaculair gezicht, maar na dat ene feestelijke moment waren de slingers afval waarvan het opruimen veel extra tijd en dus geld kost.

Medewerkers van de gemeente moesten zaterdagmorgen worden ingezet om slingers uit onder meer bomen en groenstroken te halen. Omdat het onmogelijk was alles op te ruimen, lag er de rest van de dag op tal van plekken nog slierten. Rotzooi trekt rotzooi aan. Er is geconstateerd dat sommige mensen zaterdag eigen rommel op straat gooiden onder het motto: er ligt toch al zoveel.

Dit alles gaat lijnrecht in tegen het beleid van de gemeente Wageningen om inwoners zorgvuldig met hun afval te laten omgaan en hen ertoe te bewegen afval waar mogelijk te voorkómen. Ook een schone stad is een belangrijk onderdeel van het gemeentelijke beleid. Deze actie geeft een slecht voorbeeld. Als er van te voren bij de vergunning was aangevraagd, was er geen toestemming voor gegeven.

De gemeente gaat ervan uit dat Wageningen voortaan verschoond blijft van dergelijke acties. Er is hier genoeg creativiteit om andere mooie dingen te verzinnen om evenementen een accent te geven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie