Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming over verhuizing woonwagenlocatie in Zwolle

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwolle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwolle

Overeenstemming woonwagenlocatie
Hasselterdijk. Datum uitgave: 20-06-2001

Onderwerp :Bouwen wonen en leefomgeving

Overeenstemming over verhuizing woonwagenlocatie Hasselterdijk

Donderdag 21 juni a.s. tekenen de Gemeente Zwolle en de Woningstichting Openbaar Belang een overeenkomst over de verplaatsing van de woonwagenlocatie aan de Hasselterdijk naar twee nieuwe locaties in Stadshagen.

De huidige woonwagenlocatie aan de Hasselterdijk wordt als onveilig beschouwd, aangezien de wagens veel te dicht op elkaar staan. Daarom worden de woonwagens naar twee nieuw in te richten locaties verhuisd. De ene locatie is bedoeld voor 4 woonwagens en komt in Milligen Oost. Voor de andere ? 15 standplaatsen groot ? is voorlopig een locatie aangewezen in Frankhuis, niet ver van de huidige. De beide lokaties worden ingericht volgens de richtlijnen die vorig jaar door de Zwolse gemeenteraad zijn vastgesteld.

Op dinsdagavond 12 juni j.l. is tijdens een bijeenkomst tekst en uitleg gegeven aan de woonwagenbewoners en zijn vragen van hun kant beantwoord. Deze week vinden de eerste individuele gesprekken met de bewoners plaats. Alle contacten met de betrokkenen worden onderhouden door bureau Nijbod Consultancy, dat als specialist op dit gebied is ingeschakeld om het hele proces in goede banen te leiden. Tevens zorgt dit bureau uiteindelijk voor de praktische uitvoering van het project.

Zodra de gesprekken met de bewoners zijn afgerond, wordt op basis van de gemaakte afspraken met bewoners, Openbaar Belang en gemeente een verhuis- en inrichtingsplan opgesteld. Na akkoord van de gemeenteraad, volgt het definitieve ontwerp van de nieuwe locaties. Na de aanleg van de nieuwe locaties vindt de verhuizing plaats en kan de oude locatie ontmanteld worden. De bedoeling is het geheel medio 2002 af te ronden.

Bron: afdeling Communicatie Datum van 20-06-2001 tot 25-06-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie