Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Moderne step 'Trottinett' nieuwste rage in Zwitserland

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nostalgie op twee wielen

7. Per step op stap in Zwitserland
Zwitserland is helemaal in de ban van de nieuwerwetse step, ter plekke bekend onder de naam "Trottinett". Het is weer eens wat anders dan fietsen of inline-skaten en je kunt er flitsende afdalingen mee maken in de bergen.

Bergstep
In Nederland zijn ze bij de jeugd zeer geliefd, de nieuwe kleine stepjes om je over vlakke wegen voort te bewegen. In Zwitserland zijn ze wat groter uitgevallen, van deugdelijke remmen voorzien en robuust genoeg om er een bergweg mee af te suizen of door wat ruiger terrein te crossen. En niet alleen bedoeld voor kinderen, maar evengoed voor volwassenen die zich even terug wanen in hun kindertijd.

De leukste routes
Een "Trottinett" - of liefkozend "Trotti" genoemd - kun je in Zwitserland bij bergbaan- of spoorstations huren voor ca. CHF 8 tot 25, afhankelijk van het feit of er een bergbaanticket bij inbegrepen is. Meestal wordt er een helm bij geleverd. Vooral in het Berner Oberland en Graubünden vind je de leukste en pittigste Trotti-routes, in lengte variërend van 3 tot 40 kilometer en met een hoogteverschil van nul tot 700 meter.

Hotspots voor bergsteppers (met lengte/tijdsduur en hoogteverschil route): Berner Oberland: Adelboden (5 km/490m), Brienz/Meiringen/Hasliberg (3 km/285m), Beatenberg (3 km/460m), Grindelwald (4,5 km/520m), Zweisimmen/Saanenland (8 km/680m en dagtocht 40 km). Graubünden: Bergün (20 km/710m), Klosters rondrit (2 uur/200m), Klosters-Küblis (2 uur/400m), St. Moritz: 3-merentocht (20 km/vlak), gezinsroute (2 uur/100m) en Rosegtal (3-4uur/200m).

Meer informatie bij de lokale verkeersbureaus

Roland Verboven
Web Promotie
Zwitserland Toerisme
020 - 624 62 31

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie