Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Controle op zwerfvuil Mc Donalds Rosmalen: vijf bekeuringen

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

Controle op zwerfvuil Mc Donalds Rosmalen

do 21 juni 2001

De regiopolitie en de Milieupolitie hebben de afgelopen twee weken bij de Mac Drive in Rosmalen intensief gecontroleerd op het weggooien van verpakkingsmateriaal. Vijf personen zijn hiervoor bekeurd. De controle heeft geleid tot een schonere omgeving.

Aanleiding voor deze controle was dat tot voor kort de parkeerplaats en de omgeving regelmatig vol lag met verpakkingsmateriaal, afkomstig van de Mac Drive. De oorzaak van dit vele afval kwam onder andere doordat de Mac Drive de afvalbakken niet vaak genoeg leegmaakte en dat de klanten het verpakkingsmateriaal dan op de grond gooiden.

Tijdens de controle is ook gebleken dat de Mac Drive de omgeving beter schoonhoudt dan voorheen. Mac Donalds leegt nu vaker de afvalbakken en houdt de straat schoon. Bij de controlerende ambtenaren bestaat de indruk dat dit het wegwerpgedrag in positieve zin benvloedt.

Ondanks de schonere omgeving hebben de opsporingsambtenaren toch nog vijf verbalen opgesteld voor het weggooien van verpakkingsmateriaal. De boete is ongeveer 100,-(45,38). De controles zullen voorlopig doorgaan.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie