Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Capelle a/d Ijssel pakt saaiheid speelplaatsen aan

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Beslis mee over de toekomst van de speelplaatsen in uw buurt

Dit was en is nodig om inzicht te krijgen waar de verschillende speelplaatsen zich bevinden en hoe deze eruit zien. Het doel van het plan is:


1. Structuur aanbrengen in het aantal speelplaatsen en de verschillende soorten toestellen op deze plaatsen.


2. Structuur aanbrengen in de ligging van de speelplaatsen en de verschillende leeftijdsgroepen die op deze plaatsen spelen.


3. Meer variatie aanbrengen op de speelplaatsen.
Uit de inventarisatie van de speelplaatsen en de kringgesprekken met de Capelse jeugd is gebleken dat de gemeente veel van dezelfde soort (saaie) speelplaatsen heeft die of te dicht bij elkaar liggen of juist te ver van elkaar af.

Minder speelplaatsen, maar beter ingericht en met meer speelmogelijkheden

Momenteel telt de gemeente 277 speelplaatsen, welke veelal bestaan uit 1½ wipkip. De gemeente wil een aantal van deze plekken concentreren, waardoor we kunnen zorgen voor betere, leukere en goed bereikbare speelplaatsen. Het is de bedoeling dat de gemeente na uitvoering van het plan 255 speelplaatsen telt.

Op basis van landelijke normen (NUSO-normering) en op basis van het attractiebesluit (landelijke veiligheidseisen voor speelplaatsen) is onderscheid gemaakt in primaire en secundaire speelplaatsen. Deze NUSO-normering geeft onder andere richtlijnen voor onderlinge afstanden tussen de speelplaatsen en speeltoestellen en hoeveel toestellen van welke soort op een speelplaats nodig zijn, voor welke leeftijdsgroep.

Een primaire speelplaats is een speelplaats die wordt aangemerkt als een speelplaats die blijvend is en kan worden uitgebreid/verbeterd. Een secundaire speelplaats wordt aangemerkt als een speelplaats die kan verdwijnen, bijvoorbeeld omdat er te weinig of geen kinderen gebruik maken van de plek of omdat er te weinig ruimte is voor een speelplaats op die locatie. Daarnaast worden nieuwe speelplaatsen gecreëerd op nog nader te bepalen locaties in de wijken.

Meebeslissen over de toekomst van de speelplaatsen in uw wijk/ buurt?
Voor het vaststellen van dit plan is de mening van de bewoners belangrijk. We willen daarom graag van u weten of u het eens bent met de ligging van de primaire en secundaire speelplaatsen. Het Speelruimtebeleidsplan is op 13 februari jongstleden in de WijkOverlegPlatforms besproken. Voor meer informatie over de inhoud van het plan kunt u contact opnemen met uw eigen WijkOverlegPlatform. Zij zijn zij bekend met het plan en kunnen u vertellen welke speelplaatsen de gemeente heeft aangemerkt als primaire en welke als secundaire speelplaats en hoeveel nieuwe speelplaatsen er in uw wijk nodig zijn. Het Speelruimtebeleidsplan ligt ook ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van de gemeentehuis, telefoon 010- 2848 484.

Misschien heeft u ideeën/suggesties voor het verbeteren van deze speelplaatsen. Of misschien weet u een goede locatie voor één van de nieuwe speelplaatsen of de inrichting ervan. U kunt uw ideeën en suggesties kenbaar maken via uw eigen WijkOverlegPlatform en per e-mail.
E-mail: (a.hoppezak@capelleaandenijssel.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie