Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijk Horeca Nederland tevreden over rapport Alders

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 21 juni 2001

Koninklijk Horeca Nederland in grote lijnen tevreden over rapport Alders

WOERDEN - 21 juni 2001 - Koninklijk Horeca Nederland is in grote lijnen tevreden over het eindrapport van de Commissie Alders. De brancheorganisatie heeft afgelopen maanden intensief met de commissie samengewerkt en veel suggesties aangereikt. Een groot aantal van deze suggesties is in het rapport terug te vinden.
Veiligheid van gasten en werknemers is van de meest elementaire vanzelfsprekendheid. Waar veiligheid van personen in het geding is moet onmiddellijk worden opgetreden.

Koninklijk Horeca Nederland onderschrijft de noodzaak van eenduidige en transparante regels. Horecaondernemers hebben te maken met een woud van regels, die ook nog eens tegenstrijdig aan elkaar zijn. Rangorde aanbrengen in regels is niet een taak die de overheid mag overlaten aan ondernemers.
Koninklijk Horeca Nederland is het met Commissie Alders eens dat er geen nieuwe regelgeving nodig is. Het gaat om de toepassing en handhaving van het bestaande instrumentarium. Door middel van minder en duidelijke regels én geïntegreerd maar strenger toezicht kunnen zowel de markt als de overheid de veiligheid in openbare inrichtingen beter waarborgen.

Koninklijk Horeca Nederland onderschrijft de voorgestelde actiepunten van de commissie, met name waar het gaat om:

Betere organisatie van verantwoordelijkheden Verbetering van gemeentelijke informatie en voorlichting over inzichtelijker regelgeving en handhaving
Harmonisering van de wetgeving op procedures en inhoud

Ook de horecaondernemer moet acties ondernemen met betrekking tot de veiligheid in zijn zaak. Zo moet hij zorgdragen voor een geoefende bedrijfshulpverleningsorganisatie en de regels in de gebruiksvergunning ook daadwerkelijk uitvoeren.

Het eindrapport van de Commissie Alders is te vinden op www.commissie-alders.nl

Voor meer informatie:
Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland, tel. 0348 - 489 457

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie