Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD wil licht ambulante zorg binnen jeugdzorg mogelijk maken

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VVD

VVD wil licht ambulante zorg binnen jeugdzorg mogelijk maken


Groep: Tweede-Kamerfractie Datum: 21 juni 2001
Tweede Kamerlid Fadime Örgü heeft gepleit voor het mogelijk maken van licht ambulante hulp binnen de bureaus jeugdzorg. Daarmee kan je voorkomen dat cliënten onnodig in de specialistische zorg terechtkomen.

Tijdens het Algemeen Overleg over het implementatieprogramma Wet op de jeugdzorg heeft VVD woordvoerder Fadime Örgü vandaag gepleit voor het mogelijk maken van licht ambulante hulp binnen de bureaus jeugdzorg. Licht ambulante hulp binnen bureau jeugdzorg voorkomt onnodige instroom naar zwaardere vormen van jeugdzorg. Ik vergelijk het met een huisarts, aldus Örgü. Ook de huisarts voert minder zware handelingen zelf uit en stuurt niet iedereen meteen door naar de specialist.

Bij invulling van bureau jeugdzorg zonder licht ambulante hulp bestaat het gevaar dat cliënten die met een paar gesprekken geholpen kunnen worden onnodig in de specialistische zorg terechtkomen. In het implementatieprogramma is licht ambulante zorg niet duidelijk zichtbaar. Voor de VVD is uitgangspunt dat jeugdzorg zo dicht mogelijk bij huis, voor een zo kort mogelijke periode en zo min mogelijk ingrijpend moet zijn. Daarbij is licht ambulante jeugdzorg binnen bureau jeugdzorg een vereiste.

21 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie