Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lokale omroep SLOG zet nummer in mp3 op internet

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Lokale artiesten gaan muziek op internet gratis aanbieden.

Als lokaal artiest 500 singles verkopen die in eigen beheer worden uitgebracht is een hele klus en een financieel risico. Een CD via de platenmaatschappij blijkt niet veel goedkoper. Alle promotie van lokale omroepen die geen Olon CD hebben moet de artiest zelf verzorgen en dat kost ook een bom duitjes. Dat blijkt veel gemakkelijker te kunnen.

Met het nummer Cajun festival (de Ploatwerker) hadden we meer als zeshonderd downloads in een week toen we het nummer als mp3 op de site hadden gezet. Vandaar dat u opnieuw met ³Fiery eyes² een nummer gratis kunt downloaden op www.uitdaging.demon.nl

Het verhaal achter dit nummer begon heel wat jaartjes geleden. Ik draaide als deejay in discotheek de Kelder in Hank. We draaiden nog enkele vinyl platen want de cd single was zijn opwachting al aan het maken. De Lambada was een grote hit en op de dansvloer stond een jong meisje (Paula) die iets speciaals had. Elke keer als ik een opmerking door de microfoon maakte waar ze op reageerde keek ik in een paar bijzonder mooie ogen. Was een opmerking van mijn zijde niet helemaal naar haar zin (of juist wel) dan veranderden die oogjes in een paar gloeiende kooltjes.

Zo ontstond het idee daar een nummer over te schrijven. Zoals echter met veel ideetjes voor ze uitgewerkt worden liggen ze vaak nog lang op de plank. Deze keer werd met de bekende een vinger methode, een keyboard en een computer een melodie lijntje in elkaar gesleuteld. Met dit idee vervolgens naar onze huismuzikant Andre Kooiman (collega deejay bij radio Tornado Geertruidenberg) die er weer een stukje vakwerk van maakte. Mieke Theuns en Jolanda de Wijs verzorgden vervolgens de background vocals. Daarna werd er weer een beetje links en rechts gelobbyd bij de platenboeren (anderhalf jaar lang en voor de allerlaatste keer) waar dus weer niets uitkwam.

Fiery Eyes is te omschrijven als R&B rap (zover ik verstand heb van zoiets) Net als de vorige keer compleet met CD cover te downloaden. www.uitdaging.demon.nl

Veel plezier -Henk Mutsaers-
Locale omroep SLOG (radio Tornado)
Email (Hanky@uitdaging.net)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie