Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Goes gaat Zeelandhallen totaal vernieuwen

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Persbericht

Overeenstemming over totale vernieuwing Zeelandhallen

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 juni overeenstemming bereikt met investeringsmaatschappij Delta Trust Project uit Amsterdam over een totale vernieuwing van de Zeelandhallen. Met Delta Trust Project is een concept overeengekomen dat uitgaat van volledige sloop van de huidige hallen en nieuwbouw van een Expo Park, dat, naast beurshallen, ook een music-hall omvat (samen ongeveer 12.000 m², dat wil zeggen ca. 5000 m² meer dan nu), een bioscoop met vier zalen (600 stoelen), een attractie als Carrousel (zoals bij het Arsenaal in Vlissingen) maar dan zonder kansspelautomaten, en familievermaakcentra in de sfeer van sport (sport and nature plaza) en virtual realtity (E-plaza). Bovendien komen er ondersteunende voorzieningen en dienstverlening voor de bedrijven op De Poel en wordt het transferium in de plannen geïntegreerd Het nieuwe gebouw moet op de plek komen van de huidige hallen en het huidige parkeerterrein. De kwaliteit van de nieuwe hallen zal veel hoger zijn dan die van de huidige. Er wordt zelfs gesproken over een "landmark" aan de Deltaweg, Het gebouw krijgt naar drie kanten een 'gezicht'. De oostkant van het gebouw wordt soberder uitgevoerd. Daar bevinden zich de dienstingangen. De aangrenzende driehoek zou ingericht moeten worden als parkeerterrein voor ongeveer
1.200 auto's. Er wordt van uitgegaan dat de ontsluiting aan de noordkant komt te liggen, direct aangetakt op de daar nieuw aan te leggen rotonde. Over de exacte uitwerking van het concept moet nog verder gesproken worden. Deze uitwerking zal ook mede afhangen van de bedrijven die in het concept samen zullen gaan werken. De ca 5000 m2 grotere, modernere en hogere hallen (10 meter) geven veel meer mogelijkheden voor beursactiviteiten en evenementen dan de huidige hallen. Er komt meer aandacht voor de vormgeving van de nieuwe hallen. De inpassing van een music-hall kan grote optredens naar Zeeland brengen. Ook de bioscoop is een positief gegeven. Leisure-achtige activiteiten zijn eveneens positief. Een attractie als Carrousel is op zich aantrekkelijk. Kanspelen zijn op aandringen van de gemeente Goes geschrapt. De voorgestelde Outdoor en Nature Plaza en de E-Plaza behoeven nadere uitwerking, evenals de op het bedrijfsleven in "De Poel" gerichte dienstverlening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie