Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP Compute Farm voor EDA-ontwikkelaars

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HP Compute Farm voor EDA-ontwikkelaars

Sneller ontwikkelen in eenvoudig te integreren, open omgeving

Amstelveen, 21 juni 2001 - Hewlett-Packard heeft een Compute Farm geopend waarmee EDA (Electronic Design Automation)-ontwikkelaars hun ontwerpen sneller op de markt kunnen brengen. De Compute Farm is open en flexibel, eenvoudig uit te breiden en te integreren in heterogene ontwikkelomgevingen. Daarnaast is het koppelbaar met Solaris-systemen. Het stelt EDA-ontwikkelaars in staat hun capaciteit te vergroten voor het efficiënter inzetten van rekenintensieve applicaties en het verhogen van hun productiviteit.

Een op het b2600-platform gebaseerd HP-werkstation vereenvoudigt het beheer. Dit beheersysteem is uitgerust met HP Single Point Setup en HP ServiceControl Manager, softwarebeheertools waarmee ontwikkelaars systemen in een heterogene omgeving centraal kunnen configureren, inzetten en beheren. Het Big Brother System en Networking Monitoring-software verhogen de productiviteit, minimaliseren de downtime en maken het mogelijk producten sneller op de markt te brengen.

Elke HP Compute Farm is gebundeld met Platform Computing's LSF (Load Sharing Facility). Deze standaard voor Distributed Resource Management (DRM) software vergroot de efficiëntie van het systeem door taken toe te wijzen aan beschikbare bronnen en op basis van prioriteit uit te voeren.

Ontwikkelaars kunnen de HP Compute Farm aan hun individuele ontwerpeisen aanpassen. Hierbij kunnen zij kiezen uit:

* Linux Farms met maximaal 42 Pentium III-systemen en vier gigabytes in elk 1-U-systeem met twee processors, 336 gigabytes geheugen en 218 gigabytes diskettecapaciteit per tweemeter rek.

* Unix Farms met maximaal twintig HP j6000-systemen, maximaal zestien gigabytes in 2-U-systeem met twee processors, 320 gigabytes geheugen en 1440 gigabytes diskettecapaciteit per tweemeter rek.

* Extra reken- en opslagcapaciteit.

Daarnaast biedt HP integratiediensten voor naadloze integratie van de HP Compute Farm met bestaande ontwikkelomgevingen. Ook verzorgt HP applicatieafstemming en trainingen voor EDA support engineers. HP onderhoudt daarnaast al vele jaren relaties met vooraanstaande leveranciers van EDA-software, waaronder Cadence, Synopsys, Avant! en Mentor Graphics.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie